изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:07 EEST
ПОРЕДИЦА ОТ ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ НА ПФА "ДОБРУДЖА"    
Култура

Изключително е натоварена програмата на Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа" през декември във връзка с коледните и новогодишните празници, каза за НДТ неговият главен художествен ръководител Стоян Господинов.



На 15 декември съставът ще изнесе самостоятелен образователен концерт пред учениците от СОУ "Дора Габе". Изпълнителите ще представят коледните обичаи, танци от селскостопанския делник на добруджанеца, фолклорни композиции от различните етнографски области на България. Ансамбълът ще вземе участие също във фолклорния концерт "Дарования" на 20 декември в залата на кино "Глобус". По покана на кмета на село Владимирово, съставът ще изнесе там концерт на 23 декември, каза още Ст. Господинов. Следващата самостоятелна изява на ансамбъла ще бъде на 27 декември в залата на кино "Глобус". Входът ще бъде свободен за всички добричлии, които желаят да се насладят на фолклорните ритми. Съставът ще участва и в тържественото посрещане на новата година вечерта на 31 декември.

 


Сходни връзки

ПОРЕДИЦА ОТ ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ НА ПФА "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди