изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:57 EEST
Изложение на ледени скулптури в Любек    
Любопитно  "Фантазия в лед!" е мотото на тазгодишното изложение на ледени скулптури в германския град Любек. То се открива утре и ще продължи до 23 януари догодина.

Под покрива на изложбената зала кипят последните приготовления, вървят последните довършителни работи. "Леденият свят" в Любек е най-голямото изложение по рода си на закрито.

"Тази година сме се съсредоточили върху творчеството от лед. Работите са изцяло от лед и сме поканили художници, които творят с този материал. Добавяме и светлини и декорации. Тук е изградено истинско приключение, което не сте виждали никъде другаде", Йохан Вагнер, директор за туризма в Любек.

15 екипа от по двама души се състезават за творческите награди, които ще бъдат обявени в деня на откриването. Според художествения директор на изложението Герд Хьодел, гледката е незабравима и остава за цял живот.

"В момента това е изложение от световна, от най-висока класа. Творбите са монументални и фигурални. На тези които твърдят, че това е преходно изкуство бих казал - само материалът е преходен", каза Герд Хьодел. http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Изложение на ледени скулптури в Любек | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди