изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:41 EEST
Адвокатите на българските медици за исканията на Либия    
Новини

До излизането на окончателното решение на Върховния съд на Либия за никаква размяна и преговори не може да става дума, категорични са адвокатите на българските медицински сестри. В нашата страна досега не са получавани официални документи с искания от Либия.



Първи за отмяна на смъртното наказание в Либия настояваха в доклада си правозащитната организация “Амнести интернешънъл”. Документът беше представен официално по време на посещението на либийския лидер Муамар Кадафи в Брюксел. В него се съдържаха данни за редица нарушения на гражданските права на затворници.

Подробно беше описан и случаят с българските медицински сестри. Една от основните препоръки беше отмяна на смъртното наказание. Това може да стане единствено след решение на Генералния народен конгрес на Либия. От там няколко пъти са отхвърляли възможността за отмяна на най-тежкото наказание в Джамахирията, стана ясно преди месец от речта на лидера Кадафи пред студенти по право.

От две години в арабската държава не се изпълняват смъртни присъди. Съмнения за възможността смъртното наказание да бъде изцяло отменено и това да стане бързо изказа и председателят на Върховния съд на Либия Хусейн Буейши. По междуправителствения договор за правна помощ между Либия и България е двустранно да бъдат разменяни осъдени лица, които да изтърпяват наказанието си родината си. Това може да става едва след влизане в сила на окончателна присъда и не може да бъде обвързвано с искания към друга държава.

http://news.bnt.bg/

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Адвокатите на българските медици за исканията на Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди