изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:27 EEST
ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ В БАЛЧИК ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО В "ДВОРЕЦА"    
Новини

  Боряна БОЖИДАРОВА : Близо 4 часа продължи експертният съвет в община Балчик за предварителното разглеждане на проекта за подробен устройствен план за развитие на Държавен културен институт Културен център “Двореца”.



Като начало ще трябва планът да бъде съпоставен с кадастралната карта в Агенция “Кадастър” и ако има несъответствия, те да бъдат отстранени. Има геозащитни съоръжения, които трябва да се отбележат, според зам.-кметът по строителството инж. Живко Неделев. Според специалистите още самото задание за ПУП трябва да премине през експертен съвет и успоредно с това да се съгласува според законовите изисквания с министерството на околната среда и с други институции, след което да се разгледа по същество разработката. Ще трябва да бъдат приети специфични правила по Закона за устройството на територията от Общинския съвет, които да се одобрят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На тези изисквания ще трябва да отговаря и подробният устройствен план.

На експертния съвет присъстваха, освен специалисти от различни ведомства, и представители на "Двореца" и Ботаническата градина. От градината бе представено възражение срещу така разработения план, тъй като предвижда застрояване, а това би застрашило съществуването на намиращата се там рядка и ценна растителност. Според проектантите обаче строителството не би застрашило градината, тъй като е в западната част и е далеч от груповия паметник на културата и парковата част. В плана обаче е предвидено изграждането на съоръжения до 3 метра на мястото, където ботаниците искат да направят оранжерия, а височината на кактусите е повече.

В крайна сметка експертният съвет нямаше за цел да излезе с решение, каза зам.-кметът по строителството инж. Неделев. Бяха направени редица предложения към възложителя. Предстоят още разглеждания на проекта.

 


Сходни връзки

ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ В БАЛЧИК ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО В "ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди