изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:22 EEST
В Румъния Траян Бъсеску води в президентските избори    
По света  Кметът на Букурещ Траян Бъсеску води във втория тур на изборите за президент на Румъния, съобщи “Франс прес”. Агенцията цитира Централната избирателна комисия, която съобщи, че кандидатът на опозиционния съюз “Справедливост и истина” печели 51,7 процента.

Преброени са вече почти всички гласове. До късно през изминалата нощ, обаче и двамата претенденти - Бъсеску и премиерът Нъстасе, имаха равни шансове за победа.

Хиляди привърженици и на двамата кандидати излязоха на улиците, за да ги подкрепят.
Премиерът Нъстасе - кандидат на управляващите социалдемократи, беше смятан за фаворит преди вчерашния втори тур, но наблюдатели прогнозираха, че ако в градовете гласуват активно, това може да обърне вота в полза на Траян Бъсеску - кандидат на опозиционния центристки съюз “Справедливост и истина”.

“Социологическите проучвания показаха, че властта, която забрави всякакво благоприличие и опита да контролира всичко, може да бъде победена”, заяви Бъсеску.

Президентът Йон Илиеску призова Бъсеску да не бърза да се обявява за победител, преди да са съобщени окончателните резултати. Очаква се те да бъдат известни в сряда.
От своя страна премиерът Нъстасе също се обяви за победител.  Вечерта хиляди негови привърженици се събраха пред централата на Социалдемократическата партия.

“Най-вероятно утре сутринта ще знаем резултата. За сега аз съм доволен, че екзит пола ми дава преднина от приблизително 160 000 гласа”, каза Нъстасе.

“Агенция ройтерс” коментира, че Румъния е разделена на две. Градската средна класа укрепва все повече и очаква бързи реформи, каквито обещава Бъсеску. Другата страна е бедната, селскостопанска  провинция. Там със силни позиции са социалдемократите на Нъстасе, които са свързани с бившите комунисти. http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

В Румъния Траян Бъсеску води в президентските избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди