изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:22 EEST
ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ" ЩЕ ОСВЕТИ БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА ВЪВ ФРАНКФУРТ    
Култура

Догодина добричкият хор "Добруджански звуци" ще участва в освещаването на новопостроена българска църква в германския град Франкфрут. Това ще бъде част от предстоящото турне на състава през април, съобщи вчера диригентът Елвира Пастърмаджиева.



То ще започне на 14 април от чешката столица Прага, където хорът ще изнесе концерт в тамошния български културен център. Следващото участие на състава ни ще бъде в църквата във Франкфурт, по покана на свещеника. Турнето ще завърши с концерт в градче, намиращо се близо до холандската столица Амстердам. За него съдейства добруджанската народна певица Галина Дурмушлийска, която живее там, каза още Е. Пастърмаджиева.

В края на миналата седмица хор "Добруджански звуци" изнесе празничен концерт в залата на младежкия дом, който премина при голям интерес от страна на добричката публика. Тя имаше възможността да се наслади на избрани моменти от оперната класика.

 


Сходни връзки

ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ" ЩЕ ОСВЕТИ БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА ВЪВ ФРАНКФУРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди