изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:12 EEST
ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ОТ МЗГ    
Образование

Вчера учениците и техните преподаватели отбелязаха Деня на ветеринарния лекар, празникът премина под наслов "Различни, но заедно"



Министерството на земеделието и горите е направило голямо дарение от техника на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич, съобщи вчера директорът на училището д-р Маргарита Лалова. Дарението включва лабораторна апаратура - микроскопи, аналитични везни, спектрофотометри, големи центрофуги, електрически бъркалки, стерилизатори, сушилни, термостат, лабораторни съдове, медицински шкафчета и др. До момента гимназията не е разполагала с напълно оборудвана лаборатория, съдовете са били стари и не са се използвали. С новата апаратура ще бъде обзаведена специална сграда, в която ще се провеждат упражненията на ветеринарните лаборанти. Училището е получило като дарение и два компютъра - от Стефан Желев, член на училищното настоятелство, и от застрахователна компания "Орел".

Вчера в гимназията бе отбелязан Денят на ветеринарно-медицинските специалисти. Състоя се тържество, което премина под мотото "Различни, но заедно" и бе съчетано също с предстоящите коледно-новогодишни празници. Пресъздадени бяха добруджанските коледни обичаи. Сред гостите на празника бе зам.-областният управител Севинч Касабова. Във фоайето на гимназията на втория етаж бяха подредени две изложби - кулинарна, включваща постни коледни ястия, и сурвакници.

В момента в училището се прави всички възможно класните стаи да придобият по-приятен и уютен вид. В много от кабинетите вече е направен ремонт, каза д-р М. Лалова, а учениците събират саксийни цветя, за да ги направят още по-красиви.

 


Сходни връзки

ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ОТ МЗГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди