изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:25 EEST
Взимат паспортите на стотици данъчни длъжници    
НовиниОбщият брой на некоректните данъкоплатци е 5891. Те дължат за данъци 2 302 798 015 лв., съобщи данъчната администрация.


179 граждани и фирми са добавени през ноември в публичния бюлетин на длъжниците. 80 лица са отпаднали от бюлетина през същия месец. Данъчните органи са предали на Агенцията за държавни вземания имената на 256 некоректни платци. На 145 собственици и управители на фирми с неплатени данъци е наложена забрана за напускане на страната и са отнети 137 задгранични паспорта.
Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 3 списъка с некоректни данъкоплатци. В първия са включени физически лица и фирми, които имат неплатени данъци в големи размери – над 5000 лв., длъжниците не разполагат с имущество и нямат вземания от банки и трети лица и не са се явили в данъчната администрация след изпратена покана. Вторият списък съдържа имената на длъжници с неплатени данъци в големи размери, които не разполагат с имущество, което да послужи като обезпечение, явили са се в данъчната администрация след изпратена покана, но въпреки това не предприемат действия за плащане на задълженията си.
Третият списък съдържа имената на лица, които разполагат с имущество (движимо или недвижимо), върху което данъчната администрация е наложила обезпечителни мерки, но лицата, включени в списъка не предприемат действия за плащане на задълженията си.  dir.bg
 


Сходни връзки

Взимат паспортите на стотици данъчни длъжници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди