изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:41 EEST
КОЛЕДА В ТЕРВЕЛ    
ОбществоВсички обичат християнския празник Коледа, защото той носи радост и щастие.

Особено весели и доволни са децата, защото най-голямото внимание е към тях. В нашия град общината се погрижи да посрещнем празниците с настроение. Със спомоществователството на Държавната дивечовъдна станция са осигурени коледни дръвчета за всички детски заведения, училища и читалища в Тервел. Навсякъде децата оформиха коледни кътове, украсиха и елхата в общинската сграда. Голямата светеща елха пред кметството, пулсиращите гирлянди на фасадата и над централната улица също допринасят за празничното настроение на жителите на града. Ученици от Консултативния кабинет изработиха коледни картички за възрастни хора от Социалния патронаж. Подготвени са изненади и за децата с увреждания.
Коледната програма предвижда три концерта. На 16 декември - естрадно-сатиричен спектакъл, предназначен за учениците. На 22 декември - фолклорен концерт за възрастни. И на 23 декември - изяви на самодейни състави. В коледното издание на "Зодиак" заедно с тервелските деца ще празнуват и представителни групи от основното училище в с. Нова Камена. По традиция на 31 декември след полунощ на празнично украсения площад пред общината гражданите ще се съберат, за да се поздравят с настъпването на новата 2005 година. С надеждата, че тя ще бъде по-богата и по-плодородна.
***********
Материалът за посрещането на Коледа в Тервел е публикуван в последния броя на в. "Млад репортер" към Общински детски комплекс.  За настоящата учебна година ще бъдат издадени общо шест броя на вестничето, те се финансират от община Тервел. Досега са издадени броеве на "Млад репортер" за Деня на народните будители и за Коледа. Предстоят още четири издания, посветени на 31 януари - годишнина от обявяването на Тервел за град, на 3 март, Великден и 24 май.

 


Сходни връзки

КОЛЕДА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди