изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:39 EEST
ГАЛИН КОСТАДИНОВ: НАЛОЖИТЕЛНО Е ОБЩИНАТА ДА ОТПУСНЕ ОЩЕ СРЕДСТВА ЗА СПОРТ    
СпортВ интервю пред НДТ - Спортист №1 на Добрич за 2004 година Галин Костадинов от клуб "Добруджа - Сити експрес"

- Галине, очакваше ли да бъдеш обявен за "Спортист №1 на Добрич за 2004 година"?
- Очаквах да стана Спортист №1 на Добрич за тази година, тъй като участвах на олимпийските игри. Годината бе трудна за мен, но постигнах и успехи. Станах републикански шампион, четвърти съм за Купа "Европа" и трети на Балканиадата.
- За кой път попадаш в десетката на града?
- От 1999 година присъствам в престижната класация, като само през 2001 година не намерих място, тъй като бяха контузен. През 2002 година покорих върха, след като ме избраха за номер 1. Сега отново съм първи.
- Можеш ли да направиш хеттрик?
- Млад съм и смятам, че ако съм жив и здрав, тепърва ще имам още успехи. Надявам се още веднъж да ме изберат за №1 на Добрич и по този начин да направя хеттрик.
- Справедливо ли спортните журналисти са подредили класацията за десетте най-добри спортисти?
- Мисля, че журналистите правилно са отредили местата на спортистите, макар че всеки състезател се е трудил много през годината и заслужава да бъде №1.
- Лесно ли е да си спортист в Добрич?
- Не е лесно да си спортист нито в Добрич, нито в България. В Добрич обаче условията за спортуване са зле. Не се отпускат достатъчно средства. Трябва залите да се отопляват, тъй като през зимата сме спортували при -7 градуса. Често няма топла вода. Няма пари за подготовка. Как да се гони високо спортно майсторство? Пирамидата е нарушена от долу. Трябва да се помисли за учениците. Ако има повече пари, ще тренират и повече деца. Колкото повече деца се занимават със спорт, толкова повече ще има и успехи. Трябва да се заделят средства и за преодилимпийска подготовка за най-талантливите спортисти, защото на мен ми отпуснаха средства няколко месеца преди началото на Олимпиадата. И 100 000 долара да бяха ми дали, то като нямам достатъчно средства и време за подготовка, как да постигна  голям успех на Олимпиадата. Затова трябва на сесията за спорта във вторник общинският съвет да отпусне повече пари за спорта, за децата на Добрич. Наложително е общинският съвет да отпусне още средства за спорт, защото тези са крайно недостатъчни за град като Добрич. Много е важно децата да бъдат ангажирани със спорт, защото той възпитава на дисциплина. Изявените състезатели също имат голяма нужда от още пари за подготовка и участия на повече първенства.
- Какво се случи с теб от Олимпиадата насам?
- След като не можах да се представя добре, изпаднах в голям шок. Дадох си почивка един месец.
- Защо прегоря на Олимпиадата?
- Отидох с голямо желание за добро представяне, но смятам, че сумата, която имах за подготовка, бе смешна. Една подготовка за такъв голям форум не може да стане за една година и с такива средства. Изморих се от търсене на пари от този или онзи.   
- Най-голямото признание за труда на един спортист е да участва на Олимпийски игри. Каква е следващата ти цел?
- С участието ми на Игрите в Атина вече претръпнах. Не отписвам Олимпиадата в Пекин през 2008 година. Ако имам средства за подготовка, ще гоня второ участие на олимпиада, а защо не и медал.
- Какво ще си пожелаеш за 2005 година?
- Здраве и късмет.
 


Сходни връзки

ГАЛИН КОСТАДИНОВ: НАЛОЖИТЕЛНО Е ОБЩИНАТА ДА ОТПУСНЕ ОЩЕ СРЕДСТВА ЗА СПОРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди