изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:46 EEST
Над 2000 души са жертвите на вълните цунами до този момент, след земетресението в Индонезия    
Новини  Общият брой на жертвите на вълните цунами, след земетресението от 8,9 по Рихтер в Индонезия, до този момент надхвърля 2000 души. Очаква се броят им да надхвърли и 5000 души.

След земетресението са пострадали райони в Индонезия, Малайзия, Миянмар, Шри Ланка, Тайланд, Малдивите, Индия, Аманданските и Никобарските острови.
Броят на жертвите от цунами в Шри Ланка е достигнал 1 300 души, предаде АФП, като се позовава на изявление на сътрудник на премиера на страната. При връхлитането на причинените от земетресение в Индонезия вълни цунами в Малайзия са загинали 17 души. Много други се издирват, съобщиха представители на властите.
Британски турист е една от жертвите на вълните цунами на Малдивските острови. Самоличността на британеца, който е починал от инфаркт при връхлитането на вълните, не е идентифицирана.
Две трети от столицата Мале е на метър под вода.
Повече от 150 души са жертвите на вълните цунами в Индонезия. Очаква се обаче броят им значително да се увеличи.
Повече от 1000 души са жертвите от вълните цунами в Южна Индия. Това е съобщил министърът на вътрешните работи Шиврай Патил. Най-силно е засегнат щата тамил Наду, където жертвите са над 800 души, каза Патил. В съседния Андра Прадеш са загинали над 200 души, каза още Патил след среща с кризисната група на правителството в Делхи.
Броят на жертвите на цунами, което връхлетя крайбрежието на Тайланд тази сутрин достигна 100 души, като над 1 100 са ранени, предаде АФП, позовавайки се на изявление на властите.
Германското Министерство на външните работи в Берлин създаде кризисен щаб във връзка със силното земетресение в Индонезия с хиляди жертви, предаде Ройтерс. Засега не е ясно, дали сред жертвите германски граждани, съобщи представител на министерството. За роднините на германски туристи в Азия е създадена гореща телефонна линия.
По предварителни данни от Министерството на външните работи на Русия сред пострадалите засега няма руски граждани.
Както “Фокус” съобщи, земетресение с магнитуд 8,9 по скалата на Рихтер бе регистрирано тази нощ близо до западното крайбрежие на остров Суматра, Индонезия. По първоначална информация силата на труса е била 8,5. По-късно днес обаче Американският геоложки изследователски институт (USGS) ревизира данните си за земетресението на индонезийския остров Суматра и обяви, че е било със сила 8,9 по скалата на Рихтер. Трусът е регистриран в 00,58 часа местно време (3 часа – българско време) и е усетен най-силно в Ачех и Медан, Индонезия. Вследствие на земетресението по първоначална информация в Ачех са загинали 9 души, разрушени са сгради и са прекъснати телефонните връзки. Силното земтресение предизвиква високи вълни Цунами, които заливат крайбрежието на Шри Ланка, Суматра и Тайланд. Цунами достига до Бангладеш, Индия, Малайзия, Мианмар, Сингапур. Според сеизмолозите това е петото най-голямо земетресение в света от 1990 г. насам и е най-голямото след земтресението в Аляска през 1964 г.
Два часа след първия трус след това последваха още няколко в района на остров Суматра, Андаманските и Никобарските острови край Индия. В 01,48 часа местно време на остров Суматра е регистриран втори трус със сила 5,9 по скалата на Рихтер. В 02,15 часа в района на Андаманските острови, Индия е регистрирано земетресение със сила 5,8 по Рихтер. Най-силно трусът е усетен в Порт Блеър на Андаманските острови и в Миша, Никобарските острови. Само 7 минути по-късно самите Никобарски острови са разлюлени от земетресение със сила 6,0 по Рихтер. Следват още пет труса през 5 до 10 минути, със сила от 5,8 до 6,0 по Рихтер, които разлюляват последователно Суматра и Андаманските острови.
В 04,21 часа Никобарските острови са разтърсени от силно земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер.
Още два труса бяха регистрирани рано тази сутрин на Андаманските острови. Първото земетресение е с магнитуд 5,7 по Рихтер, а второто, което е регистрирано половин час по-късно е със сила 5,8 по Рихтер.
Така общият брой на земетресенията за по-малко от половин ден стана 12. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Над 2000 души са жертвите на вълните цунами до този момент, след земетресението в Индонезия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди