изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:50 EEST
Деца от Добрич събраха в сборник коледни традиции и обичаи    
Култура

Деца от Добрич събраха в сборник коледните традиции и обичаи на народите от цял свят. Той е озаглавен “Коледа с приятели“ и беше подарен на 140 деца в неравностойно положение.



“Събрано с много любов от децата на Добрич" – така започва пъстрия сборник, който е написан на достъпен език. От него малчуганите могат да научат както библейската история за Бъдни вечер, така и защо украсяваме коледното дръвче. По увлекателен начин са разказани традициите на този ден в различните страни и как наричат добрия старец в тях.

В сборника са включени и рецепти на основните ястия, които се приготвят у нас на Бъдни вечер – пълнени чушки с боб, сърми, вита баница и други постни гозби. С любопитство децата научават, че на Бъдни вечер се сяда рано на трапезата, за да узреят рано житата.

Издаването на сборника “Коледа с приятели” е финансирано с 6000 лв от Министерството на Външните работи по проект, спечелен от община Добрич. Той се реализира по програма “Комуникационната стратегия за присъединяване на България към Европейския съюз“.

http://news.bnt.bg/

 


Сходни връзки

Деца от Добрич събраха в сборник коледни традиции и обичаи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди