изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:36 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 30 ДЕКЕМВРИ 2004    
Ред и сигурност15-годишно момче е пребито пред жилището му, взет е мобилният му телефон

София.  През изминалото денонощие столичната полиция разкри извършителите на 24 престъпления, сред които и петима крадци на мобилни телефони. Вчера по обед полицаи от сектор “Улична престъпност” заловили 11-годишна джебчийка минути след като измъкнала апарат “Самсунг” от чантата на столичанка, която пазарувала в магазин на бул.”Витоша”. Жител на кв. “Орландовци” се оплакал във Второ РПУ, че от дома му изчезнал GSM “Ериксон”. В кражбата е уличен 17-годишният Р.Л., който след разпит е предаден на родителите, а отнетата вещ е върната на собственика.
След навреме подадени сигнали от граждани, пострадали от улични грабители, в различни РПУ-та са задържани извършителите. 24-годишният рецидивист А.М. отнел насила мобилния телефон на 32-годишна жена. След успешна работа на полицаи от Осмо РПУ той е задържан, а апаратът “Самсунг” иззет и върнат на пострадалата. На 27 декември принудително се разделил с новия си “Сименс” 15-годишен ученик. Баща му заявил в Пето РПУ, че момчето било нападнато и пребито от непознати във входа на жилищната кооперация. По случая са задържани криминално проявеният С.И. /29 г./ и осъжданият вече К.П./24 г./, на които е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. Момчето получило обратно телефона си.

Велико Търново.  Марихуана и боеприпаси бяха открити вчера в Горна Оряховица. При съвместна операция, проведена от антимафиоти от РЗБОП, представители на ОСлС-Велико Търново и  служители от РПУ-Горна Оряховица е предприето претърсване  на частен  дом в Горна Оряховица. На адреса, където живеел С.А. /55 г./ от същия град, са намерени и иззети  600 грама тревиста маса и 350 броя патрони калибър 9/18. При проведения наркополеви веществото реагирало на марихуана. На собственика на жилището е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. По случая е образувано предварително производство. Работата по случая продължава.

Благоевград. Служители на РПУ–Разлог преустановиха побой и съставиха акт по Указа за борба с хулиганството на младеж от града. Около 23.30 часа вчера пред интернет–клуб в центъра на Разлог 19–годишният С. М. от същия град се сбил и нанесъл побой на три момчета на възраст между 16 и 17 години, от същия град. След намесата на извикания автопатрул сбиването е прекратено и е образувана преписка в РПУ. Районният съд в Разлог е наложил административно наказание на нарушителя четири денонощия арест.
Полицаи от РПУ-Гоце Делчев незабавно установиха автор на умишлено увреждане на имущество. Вчера в полицейското управление е получено съобщение за нахлуване в здравната служба в село Годешево. Нападателят изпочупил оборудването на лекарския кабинет, унищожил шкафове, витрини и бюро, а нанесените щети са за около 1000 лева. След проведените оперативно–издирвателни действия извършителят С.С. е задържан. По първоначални данни 16 годишният младеж от същото село злоупотребявал с алкохол и вероятно е търсел медицински спирт. Материалите по случая са предадени на прокуратурата в Гоце Делчев.

Пазарджик.  Велинградски полицаи задържаха за срок от 24 часа 41-годишния А.К. от Ракитово. По време на рутинна проверка служителите на РПУ-Велинград установили, че водачът управлява колата си в нетрезво състояние. При направения тест дрегерът отчел 2.14 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство. Подобен случай регистрираха и служителите от Първо РПУ в Плевен. Бързо полицейско производство е образувано срещу самонадеян водач на автомобил. 30-годишният шофьор на “Фолксваген Голф” е спрян за проверка от автопатрул на улица “Георги Кочев” в града. Екипът установил, че седналият зад волана е в нетрезво състояние. По-късно алкохолният тест отчел 2.65 промила алкохол в кръвта му.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 30 ДЕКЕМВРИ 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди