изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:29 EEST
РИОСВ ПУСНА ГОЛФ СЕЛИЩЕТО "ПАНОРАМИКА" КРАЙ БАЛЧИК    
ЕкологияИзграждането на голф селището “Панорамика” край Балчик ще има положително въздействие върху околната среда.

Това обявиха от експертния колектив на общественото обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда за инвестиционното предложение.  В РИОСВ - Варна, и община Балчик няма внесени писмени възражения. Предвижда се направата върху близо 1000 дка на хотелска част със заведения за обществено хранене, административно-обслужващ център и игрални полета, от които основното ще е за голф с 18 дупки. Ще има още игрища за волейбол, мини футбол, басейн, клубен и фитнес център.

В момента земята е със статут на земеделска земя. След като бъде одобрен докладът за оценка въздействието върху околната среда, ще стартира и процедурата по преотреждане на площите за спорт и туризъм. За облагородяването на терена вече са засадени 5000 дървета, като предстои да бъдат засадени още толкова, а почвата да бъде обогатена с торф.

Представител на санаториалната болница в Тузлата изрази опасенията си, че при изграждането на комплекса и при неговата експлоатация ще се отклони пътят на редки видове птици и животни, което за някои от тях може да бъде фатално.

В отговор на това от фирмата-инвеститор заявиха, че голф игрището ще бъде направено според международните изисквания, които са много по-високи от изискванията на българското законодателство.

 


Сходни връзки

РИОСВ ПУСНА ГОЛФ СЕЛИЩЕТО "ПАНОРАМИКА" КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди