изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 22:04 EEST
Индийски кораб е открил лодка, отнесена след земетресението на 26 декември    
НовиниДжакарта. Кораб на индийската брегова охрана е открил четирима индонезийци в малка лодка, която е била отнесена в океана след земетресението и вълните цунами на 26 декември, съобщи военен говорител в Порт Блеър, столицата на Андаманските и Никобарските острови, които са индийска територия, предаде РФИ.

Четиримата едва говорят и когато ги питат за имената им, успяват да кажат само "Индонезия". Те са настанени в казарма на бреговата охрана. Предполага се, че тяхната моторна лодка е била в района на остров Суматра, но стихията я е отнесла далеч на север към индийския архипелаг в Бенгалския залив. Тази сутрин в индийския щат Асам отново имаше паника, предизвикана от предупреждението за вторични земни трусове, но такива има и в останалите страни от района. Според последни данни загиналите вече са 145 хиляди, съобщи РФИ, от тях 94 хиляди в Индонезия, 30 хиляди в Шри Ланка, 15 хиляди в Индия, 5 хиляди в Тайланд. Общо вълните цунами взеха жертви в 13 страни, без да се броят туристите от различни националности. Главната засегната страна остава Индонезия. Кореспонденция на специалния пратеник на РФИ Жослен Гранж:
“Двайсетинагодишният младеж бе намерен на плажа, неподвижен, но жив. След кръвопреливане в болницата на Банда Аче, той се нахвърли като прегладнял върху първата храна, която му донесоха сестрите. Неспособен да каже две свързани изречения, разтърсван периодично от конвулсии, той прекара нощта в леглото си. Не се знае кой знае колко за неговата история, освен че плавал край бреговете, когато вълните цунами опустошили селото му. Спасил се е по чудо, също като девойката, повлечена от морето, когато вълната се отдръпнала, след което била намерена жива на стотина километра на юг. Всички оцелели са се спасили по чудо, обяснява австралийски лекар, припомняйки, че десетметровата вълна е връхлетяла с 500 км/ч. Ето това дава надежда на международните спасителни екипи с кучета, които продължават дейността си сред развалините на селата. Надеждата е и за стотиците хора, които продължават да прииждат от всички райони на индонезийския архипелаг и издирват близките си, от които нямат вести. Седмица след катастрофата, в провинция Аче продължава да владее атмосфера на хаос”.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Индийски кораб е открил лодка, отнесена след земетресението на 26 декември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди