изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:36 EEST
77-ГОДИШЕН ГЕРМАНЕЦ СЕ ЖЕНИ В ДОБРИЧ    
Общество

Българин и англичанка се венчават на открито на нос "Калиакра". През 2004 г. сватбите в Добрич са с 54 повече в сравнение с предходната



553 двойки са се бракосъчетали в Добрич през отминалата вече 2004 г. С 54 повече са сватбите в града ни в сравнение с предходната година. През м.г. 358 били бракосъчетанията с граждански обреди, а разписванията - 195. Това съобщи за НДТ Коянка Кралева, организатор "Обредна дейност" при "Обреден дом" ЕООД.

През миналата година близо 40 са били смесените бракове между добруджанци и чужденци. Преобладават тези с Полша, Германия и Холандия, но има също представители на Англия, Франция, Турция, Гърция, Белгия, Италия, Ирландия, САЩ. Добричлия дори взел за жена японка. Най-възрастният младоженец е 77-годишен германец, който се оженил за нашенка на 49 години. К. Кралева разказа и почти куриозен случай. Преди няколко години се оженили мъж и жена на средна възраст - около 50-те. И за двамата това бил втори брак. От предишната си връзка жената имала дъщеря, а мъжът - син. Станало така обаче, че младите се залюбили и вдигнали сватба миналата година. Така се оказало, че майката е на дъщеря си хем майка, хем свекърва, а бащата е тъст на сина си.

Все повече младоженци предпочитат да се брачния ритуал да се състои извън залите на Обредния дом, коментира още Коянка Кралева. Двойките викали екипи от "Обредния дом", за да ги бракосъчетаят, например, в ресторанта, където ще е сватбеното тържество. През 2004 г. пък софиянец и англичанка вдигнали сватба на открито на нос "Калиакра".

А за да бъде брачният ритуал още по-незабравим за младоженците, от миналата година специалистите в обредния дом са подготвили и фолклорен сценарий. От него вече са се възползвали около 20 двойки. При обреда се включват фолклорни ритми, които добавят допълнително обаяние на незабравимия миг.

 


Сходни връзки

77-ГОДИШЕН ГЕРМАНЕЦ СЕ ЖЕНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди