изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:28 EEST
Майка издирва изчезнал преди 29 години близнак    
Ред и сигурностСемейство от село Дянково издирва изчезнал преди 29 години близнак. Ако Севгин е жив, утре - на 7 януари, той би навършил 29 години.


Нафизе Ахмедова от разградското село Дянково родила две момчета на 7 януари 1976 година. Близнаците били разнояйчни. По онова време в Дянково имало здравен пункт, където протекло раждането. Тъй като били недоносени, денонощие по-късно били откарани в болницата в Разград. Десет дни момчетата били в отделението за недоносени бебета, а майката лежала в родилно, докато се възстанови. През това време бащата Халил Зекерие всеки ден ходел до отделението, 5-6 пъти видял бебетата. Последните дни обаче не му позволили да ги вижда.
На десетия ден му съобщили, че единият близнак - Севгин е починал. Халил обаче не можал да види трупчето. "През това време мен лекари и медицински сестри ме убеждаваха, че вече имам по-голям син и трудно ще се грижа за три деца, защото съм болна. Не ни издадоха и смъртен акт, само на гърба на свидетелството за раждане написаха с химикал, че е починал. Сигурна съм, че детето ми е живо и са го взели за осиновяване, защото бяха много хубави бебета - бели със светли очи", връща лентата майката.
В края на 2004-та съмненията, че детето й живее на друго място, се засилили след пророчески сън. Навръх свещената нощ Кадир в навечерието на Байрама Нафизе сънувала, че Севгин идва в дома им на гости за големия мюсюлмански празник.
Родителите на Севгин и близнакът му Сезгин имали още един повод да смятат, че младият мъж е жив. Наскоро в селото бил видян младеж, който много приличал на Сезгин и на по-големия му брат Сезаир. Селяните обаче не го заговорили, а той отпътувал с автобуса. Семейството разбрало по-късно.
Сезгин, който сега работи като бояджия във фирма в Разград, направил опити да издири в архивите данни за брат си. Отговорили му, че са унищожени.
След наше проучване стана ясно, че архивите за новородените наистина са унищожени през 1985 година по време на преименуването по нареждане на тогавашната власт.
Медицинският управител на болницата в Разград д-р Ангелина Миткова обаче се ангажира лично да срещне роднините на близнаците с екипа лекари и сестри, които по онова време са работили в отделението за недоносени бебета. Д-р Миткова разчита, че някой от екипа ще се сети за случая и така може да бъде издирен близнакът ако е жив.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Майка издирва изчезнал преди 29 години близнак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди