изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:25 EEST
Фалирал завод разпродава по една обувка    
ИкономикаФалиралият завод "Добрич" пуска за разпродажба на публичен търг за изненада на търговците по една обувка от чифт.

Това са мострени образци от 90-те години, по които фабриката е произвеждала серии, обясниха куриоза от офиса на дружеството вчера. Всички модни колекции, създадени от дизайнерите на завода, се слагат на тезгяха. На предстоящия търг в края на януари ще бъдат разиграни в пакет 641 леви или десни и 371 чифта обувки с обща начална цена 880 лева. Единичните обувки влизат в активите на завода и трябва да бъдат пласирани, настояват кредиторите. Те смятат, че е на сметка за по-малко от хилядарка цялата стока да бъде взета накуп пък търговците да му мислят дали могат да съчетаят тековете или просто да ги изхвърлят.
Синдикът на завода Янко Стоянов продължава да чисти фирмените складове от застояли кожи, конци, емблеми и дори връзки за обувки. Все още не е обявена за продажба основната производствена база, за която се твърди, че инвеститор от Китай е готов да модернизира.
Най-големият завод за детски обувки в Източна Европа беше приватизиран от РМД за 2 666 000 лева. Фабриката не работи от няколко години и окръжният съд в Добрич я обяви в несъстоятелност по иск на HVB Банк - Биохим.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Фалирал завод разпродава по една обувка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.97 секунди