изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:53 EEST
Командирът на украинския батальон е сред загиналите в Ирак военнослужещи    
По светаКиев. Сред седемте украински военнослужещи в Ирак е и командирът на 72-ри механизиран батальон подполковник Олег Матижев.

Това се посочва в изявление на Министерството на отбраната на Украйна, разпространено до медиите. Седем украински военнослужещи и войник от Казахстан загинаха, докато се опитвали да обезвредят авиобомба в провинция Уазит, на около 10 км от базата в град Сувайра. Бомбата, обаче, ненадейно избухнала. При инцидента са били ранени седем украински военнослужещи и четирима казахстански войници. Пострадалите са получили първа помощ в базата на украинския контингент “Зулу”, след което са били транспортирани с хеликоптери до военна болница в Багдад.
РИА Новости съобщи, че инцидентът станал на военен полигон, където с три военни автомобила били транспортирани за обезвреждане боеприпаси, сред които 35 авиобомби. По всяка вероятност е експлодирала една от бомбите. “След като били разтоварени, е избухнала експлозия с голяма мощност, причината за която все още не е установена”, се посочва в изявлението на Министерството на отбраната на Украйна.
Министърът на отбраната на Полша Йежи Шмайджински и началникът на ГЩ на полската армия ген. Чеслав Пиатас са изразили съболезнованията си на семействата на загиналите в Ирак седем украински военнослужещи и казахстански войник, се посочва в изявление на Министерството на отбраната на Полша.
Главнокомандващият полската дивизия в Ирак генерал-майор Анджей Екерт е разпоредил операцията по прочистването на мини, която са провеждали военнослужещите, да бъда прекратена и е започнало разследване на причините за инцидента.
Украинският военен контингент, с численост 1600 военнослужещи, е под под полско командване. Той е разположен в провинция Уазит в Централен Ирак. От началото на мироопазващата мисия в Ирак са загинали 16 украински военнослужещи, над 40 са били ранени. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Командирът на украинския батальон е сред загиналите в Ирак военнослужещи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди