изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:12 EEST
С НАД 60 МИЛИОНА СА ПОДПОМОГНАТИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ В ОБЛАСТТА    
Земеделиеот държавен фонд "Земеделие" през миналата година

Средства в размер на 60 100 000 лева са отпуснати през миналата година от държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските производители в Добричка област, съобщи за НДТ директорът на областната дирекция на фонда Динчер Хаджиев. Най-голям дял имат средствата, отпуснати по програма САПАРД - 50 милиона лева, през 2004 година са били приети 98 проекта. За сравнение Д. Хаджиев посочи предходната година, когато фондът е приел 71 проекта на производители от областта. През м.г. земеделците са кандидатствали основно по мярка 1 на програмата - за закупуване на селскостопанска техника. От стартирането на САПАРД са били финансирани общо 198 проекта на добрички производители и така областта се нарежда на първо място в страната.
С 8 100 000 лева са финансирани през м.г. земеделски производители в областта по различни краткосрочни финансови линии, каза още Д. Хаджиев. Усвоените средства са с около 2,5 милиона лева повече в сравнение с предходната година. Най-голям е бил интересът към подпомагането на пролетната и есенната сеитба, както и към субсидиите за първокачествено мляко. Няма интерес към субсидиите за пустеещи земи, тъй като в Добричка област няма такива частни, каза още Д. Хаджиев. През м.г. са усвоени и 2 млн. лв. кредити по инвестиционната програма на фонда - с тях основно е закупена селскостопанска техника, племенни животни и са създадени трайни насаждания.

 


Сходни връзки

С НАД 60 МИЛИОНА СА ПОДПОМОГНАТИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди