изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:39 EEST
144 ПРОВЕРКИ ПО НАРЕДБАТА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО СА ПРОВЕДЕНИ ОТ ХЕИ    
Общество144 целенасочени проверки във връзка с наредбата, която по изключение допуска тютюнопушене в закрити помещения, са извършили специалисти от ХЕИ в Добрич през първата работна седмица на годината.

 Проверени са 42 хранителни обекта, 51 лечебни заведения и други - основно интернет клубове, детски заведения, фризьорски салони, хранителни магазини. Не е установено тютюнопушене в обектите, където не се допускат изключения. Там обаче е констатирана липсата на забранителни табели или заповеди на ръководителите им за изрична забрана на тютюнопушенето. По отношение на обектите, където се допускат изключения, основно заведения за обществено хранене, е установено, че най-често липсват обособени зали за пушачи и непушачи /в обектите с над 60 места/, надписи върху масите за пушачи /в заведенията под 60 места/, принудителна вентилация, заповеди на отговорните лица, които регламентират обособените зони за тютюнопушене. Направени са препоръки в 85 от проверените обекти.

 


Сходни връзки

144 ПРОВЕРКИ ПО НАРЕДБАТА ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО СА ПРОВЕДЕНИ ОТ ХЕИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди