изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:28 EEST
ТЕРВЕЛ ОТБЕЛЯЗВА 45 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО СИ ЗА ГРАД    
ОбществоС многобройни прояви на 31 януари Тервел ще отбележи 45-годишнината  от обявяването си за град, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Това е станало с Указ №38 на Народното събрание от 30 януари 1960 година.
В залата на ОбС ще бъде поставен плакет с цветно изображение на герба на общината. Кулминацията на празниците ще е тържественото издигане за първи път пред сградата на кметството на националния флаг, знамето на общината и флага на Европейския съюз. Ще бъде открита постоянна експозиция с портретни снимки на всички кметове от обявяването на Тервел за град, на всички почетни граждани, вписани в почетната книга на общината. На 31 януари ще се проведе и тържествено заседание на ОбС. Дневният ред включва одобряване на проект за допълнение към Наредбата за статута и символите на община Тервел и вписване в почетната книга на града - по предложение на постоянните комисии, на имената на граждани с особени заслуги в различни области на обществения живот. Сред мероприятията по честването е предвидено и награждаване на всички деца, участвали в конкурс в навечерието на Коледа за рисунка, есе, стихотворение и фотос на тема "Моят град". Конкурсът бе организиран съвместно от общината и общински детски комплекс "Малкият принц". Рисунките и фотосите ще бъдат оформени в експозиция, която ще бъде изложена в сградата на общината.
Ръководството на Тервел се е погрижило за създаване на празнична атмосфера за жителите на града и общината, каза още Д. Илиева. Децата ще имат възможността да се срещнат с приказните герои от постановката "Приказки под стария фенер" на ДТ "Йордан Йовков" - Добрич, а на възрастните ще гостува държавният ансамбъл "Филип Кутев" със спектакъла "Дивите Ягоди".

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ОТБЕЛЯЗВА 45 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО СИ ЗА ГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди