изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:40 EEST
Готов съм да отговарям за това, че 400 хил. българи получиха свой културен дом, заяви Иван Костов    
ПолитикаСофия. В изявление лидерът на Демократи за силна България Иван Костов обяснява, че не е превишил правомощията си когато е организирал дарение за културния дом на българското малцинство в Одеса, защото се е обърнал с писмена молба, а не с нареждане към евентуалните дарители.

“Парите бяха събрани в специално открита за целта сметка, наречена „СДС – Културен дом в Одеса”. Те никога не са използвани за партийни цели. Изцяло, заедно с лихвите, са преведени на МВнР, което е потвърдено от извършените проверки. След това с мое писмо сметката е закрита. Дарението е преведено от външното министерство на българското консулство в Одеса, което се е погрижило за провеждане на конкурс и ремонт на сградата. Всички пари от дарението бяха усвоени за ремонта. От тези мои действия не са настъпили никакви вредни последици. Напротив. Готов съм да отговарям за това, че 400 хил. българи получиха свой културен дом. Но в момента изпитвам силен срам, че се оправдавам за едно добро дело. Публикации по тази тема имаше преди 7 години. Отговорил съм на въпроси от парламентарната трибуна. Това дарение е проверявано от прокуратурата и е установено, че няма никакви закононарушения. Сега отново вестник „Труд” и поръчкови прокурори го изтупват от прахта. С такива стари средства те се включват в компроматната предизборната борба срещу ДСБ. Така отговарят на нашата партийна позиция за поставяне на прокуратурата под граждански и политически контрол,” се казва още в изявлението на Иван Костов.
На утрешното заседание на парламента народните представители от ДСБ ще обсъдят проектозакон за изваждане на прокуратурата от съдебната власт чрез промяна в Конституцията, се казва още в изявлението.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Готов съм да отговарям за това, че 400 хил. българи получиха свой културен дом, заяви Иван Костов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди