изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:04 EEST
ДПС е съществена част от историята на българския преход, каза Ахмед Доган - депутат от Добричка област и лидер на ДПС    
ПолитикаСофия. Петнадесетгодишната история на ДПС е съществена част от историята на българския преход от тоталитаризъм към демокрация и пазарна икономика. 15-годишната история на Движението е колективен продукт на всички, които са в тази зала, както и на много съмишленици и противници, които по различни причини не са тази вечер сред нас.

Това каза лидерът на ДПС Ахмед Доган в словото си по повод юбилейното честване на годишнината от учредяването на Движението, което се провежда в НДК, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На тържеството присъстват президентът Георги Първанов, премиерът Симеон Сакскобургготски, министрите Соломон Паси, Меглена Кунева, Георги Петканов, Мехмед Дикме, лидери на политически партии. “На 15 години една либерална политическа сила би трябвало да бъде в апогея на тийнейджърската си възраст. А тази вечер мисловните реминисценции и политико-аналитичните ескизи за ДПС вероятно ще подчертават нейната преждевременна зрялост и национална отговорност. Защото времето на всеки преход е наситено, сгъстено и неопределено и затова качествено се различава от темпоритъма на нормалното историческо време”, каза Ахмед Доган.
“В личностен план 15 години са твърде голям дял от екзистенциалното време на всеки един от нас. Особено когато нямаш мерна единица на колко се равняват те в друго социално измерение. В случая всяка оценка от участниците в живия живот ще бъде преждевременна, защото не е налице оптималната историческа дистанция, за да имаш право да съдиш времето и хората, които са я представлявали”, заяви още лидерът на ДПС.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

ДПС е съществена част от историята на българския преход, каза Ахмед Доган - депутат от Добричка област и лидер на ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди