изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:50 EEST
НАЙ-МНОГОБРОЙНИ СА ГРАЖДАНСКИТЕ ДЕЛА    
Новини1332 де­ла е раз­г­ле­дал за из­ми­на­ла­та го­ди­на Бал­чи­ш­ки­ят ра­йо­нен съд, обо­б­щи­ха от там. От­бе­ля­з­ва се лек спад с око­ло 3% спря­мо 2003-а.

Съ­дът се е про­из­не­съл по 891 от тях. На­ка­за­тел­ни­те по­с­та­но­в­ле­ния за из­ми­на­ла­та го­ди­на са 242. Най-мно­го­б­рой­ни са гра­ж­дан­с­ки­те де­ла, ко­и­то са над 50% или об­що 684, а на­ка­за­тел­ни­те - 648.

Раз­г­ле­да­ни­те на­ка­за­тел­ни де­ла са пре­дим­но за из­вър­ше­ни кра­ж­би, най-че­с­то в к.к. Ал­бе­на. В ре­зул­тат на ин­ци­ден­ти с мо­тор­ни пре­во­з­ни сре­д­с­т­ва  за­ве­де­ни­те де­ла са 27. За на­не­се­на оби­да от гра­ж­да­ни са об­ра­зу­ва­ни 18 де­ла, а за ху­ли­ган­с­т­во – 16. От ра­йон­ния съд от­чи­тат уве­ли­че­ние на осъ­де­ни­те на ле­че­ние за­ра­ди пси­хи­ч­ни за­бо­ля­ва­ния - об­що 70 ду­ши. От гра­ж­дан­с­ки­те де­ла 63 са бра­ко­ра­з­во­д­ни­те, ка­то по­ло­ви­на­та от тях са по вза­им­но съ­г­ла­сие. Бли­зо 150 са дел­би­те за иму­ще­с­т­во на дви­жи­ми и не­д­ви­жи­ми имо­ти. Уве­ли­че­ние има на гра­ж­дан­с­ки­те об­ли­га­ци­он­ни де­ла – 181, ко­и­то са за­ве­де­ни от ин­с­ти­ту­ции за по-ви­со­ка съ­би­ра­е­мост на дъл­жи­ми­те су­ми. Та­ки­ва се во­дят най-че­с­то от Бъл­гар­с­ка те­ле­ко­му­ни­ка­ци­он­на ком­па­ния, Мо­бил­тел и дру­ги към сво­и­те або­на­ти длъ­ж­ни­ци. По За­ко­на за за­щи­та на по­т­ре­би­те­ли­те са за­ве­де­ни 30 де­ла , а по За­ко­на за ме­с­т­ни­те да­нъ­ци и та­к­си – 25.
 


Сходни връзки

НАЙ-МНОГОБРОЙНИ СА ГРАЖДАНСКИТЕ ДЕЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди