изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:19 EEST
60 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ДЕЦА    
Обществов общините Добричка и Крушари през м.г. На отчет в Детска педагогическа стая са се водили 72 маловръстни нарушители

60 престъпления са извършени на територията на общините Добричка и Крушари, обслужвани от Второ РПУ, през 2004 г. Това сочи отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за м.г., който ще бъде разгледан на предстоящата сесия на ОбС на община Добричка. Престъпленията са извършени от 43 непълнолетни, от тях 14 са автори на повече от едно такова деяние. Срещу маловръстни през м.г. са били извършени седем престъпления, като две са били срещу малолетни.
В края на 2004 г. на отчет в Детска педагогическа стая са се водили 72 маловръстни нарушители, като 16 от тях са малолетни. В сравнение с 2003 г. е налице общ спад на детската престъпност и най-вече липса на извършени тежки криминални престъпления от деца. Основните причини непълнолетните и малолетните да извършват престъпления са непосещаване на училище, липса на родителски контрол, невъзможност за трудова заетост и не на последно място - социално икономическата криза, пише още в отчета.
28 възпитателни дела срещу 17 непълнолетни и 30 малолетни лица са разгледани през м.г. от комисията. Преобладаващи са кражбите на лично и обществено имущество, които се характеризират с ниска обществена опасност и са на  вещи с минимална парична стойност.

 


Сходни връзки

60 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди