изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:17 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на РДВР - Добрич са регистрирани 12 криминални престъпления и произшествия.



1.На 23/24,01,05 г. в гр.Добрич неизвестно лице чрез взлом е влязло в павилион в централната част на града и е извършило кражба на парична сума от 370 лв., цигари и други вещи.

         По случаят работят служители на Първо РПУ. Провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане  извършителят на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.

         2.След проведени оперативни мероприятия от служители на Първо РПУ Добрич е установен и задържан 53 г. жител на гр.Добрич

         Същият е заподозрян в това, че е влязъл в частно жилище в централната част на града и е извършил кражба на различни дрехи.

         Материалите се подготвят за бързо полицейско производство.

         3.След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РПУ Каварна при РДВР Добрич са установени 8 лица от с.Септемврийци, общ.Каварна.

         Лицата са заподозрени в това, че през нощта на 08/09,01,05 г. в с.Септемврийци с фасагенна боя са изписали на 14 входни врати на частни домове, собственост на ромски семейства надписа “Смърт” и христови кръстове. При един от случаите христовия кръст е заменен с нациска свастика.

         Случаят продължава да се изяснява. Горепосоченото деяние най-вероятно е извършено по хулигански подбуди. Всички установени лица, заподозрени като извършители са от ромски произход.

След приключване изясняването на случая материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура - Каварна с предложение за образуване на предварително производство по чл. 325, ал.1 от НК.

         На територията на Дирекцията   са  регистрирани 3 ПТП с материални щети.

Поделенията на РЗ ПАБ  не са участвали в гасенето на пожари и АСД.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди