изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:53 EEST
Крайното количество задържани наркотични вещества в лабораторията в Пасарел е за 1,4 милиарда долара    
Ред и сигурност  София. Минути след приключването на операцията по ликвидирането на нарколабораторията в Пасарел, от Национална служба “Борба с организираната престъпност” (НСБОП) уточниха пред Агенция “Фокус” , че общото количество задържани наркотични вещества е 280 килограма.

Те са достатъчни за синтезирането на близо 9,3 тона краен продукт (около 56 милиона таблетки), чиято стойност възлиза на 1,4 милиарда щатски долара.
Както “Фокус” съобщи по случая са заловени две лица. Един от основните организатори се издирва на територията на Турция, а друг се издирва на територията на България. Единият от задържаните е митничар - инспектор във вътрешно митническо учреждение. По данни на службите от МВР той е разпитван заради съпричастност към имота, в който са направени разкритията от компетентните органи.
Субстанцията е била предназначена за арабския пазар, съобщи на брифинг началникът на направление “Наркотици” към НСБОП Иван Цветков. Той уточни, че лабораторията е действала съвсем отскоро и не е могла да представи продукта си за производство на наркотици.
“С перфектните акции през последната седмица нашите служби влязоха във всички информационни бюлетини на борбата срещу наркотрафика,” заяви за Агенция “Фокус” главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.
Както Агенция “Фокус” още снощи съобщи, при специализирана съвместна операция на българските служби за сигурност е задържано огромно количество синтетичен наркотик в момент на производство. Операцията е започнала на територията на България и е продължила в съседна Турция.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Крайното количество задържани наркотични вещества в лабораторията в Пасарел е за 1,4 милиарда долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди