изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:24 EEST
РОМИ ПЛАШАТ СЪС СМЪРТ РОМИ    
Ред и сигурност14 къщи на роми от генералтошевското село Септемврийци са били "белязани" с християнски кръстове и изпъстрени със смъртни заплахи.

 Това станало в нощта на 8 срещу 9 януари, съобщиха вчера от РДВР в Добрич. Автори на престъпното деяние са осем млади роми от селото, които според хората, са на възраст от 17 до 22 години. Във въпросната нощ те се почерпали и започнали да рисуват с бяла фасагенова боя. Кръстовете били нарисувани на портите на къщите, на една от тях, собственост на мъж, имащ близки в Германия, стояла свастика. Написаните надписи гласели"Очаква ви смърт". Българските къщи са прескачани, твърдят хора от селото. Заплахи за смърт имало на някои от къщите и на извършителите. Ромите вече били разпитани от полицията. Те били известни на органите на реда още два-три дни след извършването на деянието, но ченгетата изчаквали сами да си признаят, твърдят запознати. При последното преброяване деветимата роми са се самоопределили, че са от турски произход, казаха запознати.
Две са версиите във връзка с престъпното деяние, които се спрягат в село Септемврийци.Според едната така ромите си отмъщавали за нещо, което им е било обещано, не е изпълнено. Според другата деянието е поръчка на политическа партия.
Извършителите нямат предишни противообществени прояви. Те са безработни, единият е ученик, но след Нова година не е посещавал училище.
След приключване изясняването на случая материалите ще бъдат изпратени в Районната прокуратура в Каварна с предложение за образуване на предварително производство.

 


Сходни връзки

РОМИ ПЛАШАТ СЪС СМЪРТ РОМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди