изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 05:33 EEST
ЗА НАС Е ЧЕСТ, ЧЕ В БОРСАТА УЧАСТВАТ ВОДЕЩИ СВЕТОВНИ ФИРМИ    
ЗемеделиеУправителят на "Добрички панаир" АД Екатерина Димова пред НДТ

- Г-жо Димова, утре ще бъдe открито 11-ото издание на международното специализирано изложение "Борса за семена и посадъчен материал". Какво да очакват посетителите тази година?
- Новото през тази година е, че за първи път на борсата ще участва голямата фирма "Мейд агро сийд груп" - Турция. Нейният дебют бе през лятото на изложението "Селското стопанство и всичко за него". Тогава обаче остана по-незабелязана, тъй като силата на "Селското стопанство и всичко за него" е в техниката, а борсата е специализирана за семена и посадъчен материал. Турската фирма е представена от българската "Агро био семена". Хубавото и интересното е, че пристигат и представители на самата турска фирма и ще покажат семената, доставени директно от нея. До момента са постъпили заявки за участие от 75 фирми, но ще има семена на много повече европейски фирми - около 108. Това са "Пионер България", "Рустика" , "Лимагрейн" и др. За нас е удоволствие и чест, че участват такива водещи фирми в семепроизводството. Силно представени, освен пролетните култури, са и зеленчуковите култури. Около 85 процента от фирмите са постоянни наши участници. Много са тези, които участват от първата година. Дори всеки вече се е утвърдил и с мястото си. Новото тази година ще бъде и връчването на наградите. Това ще стане първата вечер от изложението, във вечерта на изложителя, а не в края. От миналата година наградите са две - награда за български семепроизводител и за вносител на семена.
- В рамките на изложението ще бъде проведена кръгла маса по проблемите на семепроизводството. Бихте ли разказали за нея?
- Тя ще се проведе през първия ден. Темата е "Семепроизводство и семеподдържане, апробация и семеконтрол". Организирана е с участието на Министерството на земеделието и горите, Държавната инспекция по апробация и семеконтрол, Добруджанския земеделски институт, Асоциацията на семепроизводителите и "Добрички панаир". На кръглата маса ще бъдат разисквани проблемите семепроизводството, ще бъдат представени и основните моменти в семеконтрола и изпитването на семена. Мисля, че ще протече при сравнително голям интерес, защото има нови моменти и всеки ще прояви интерес да се запознае с тях.
- Каква е ползата за участниците в изложението? Можете ли да разкажете за създадени през годините бизнесотношения на участници в него, за осъществени бизнесвръзки?
- Бизнесотношения между самите фирми има, но конкретно не мога да дам примери. Но иначе взаимоотношенията между участниците в изложението са много добри. Независимо, че са конкуренти. Няма някакви остри отношения. Напротив, цари уважение към труда и бизнеса на всеки един. Мисля, че на изложенията на "Добрички панаир" вече присъстват само фирми, утвърдили се на пазара, доказали се във времето. А това може само да ни радва, това значи, че имаме сериозни, постоянни клиенти.

 


Сходни връзки

ЗА НАС Е ЧЕСТ, ЧЕ В БОРСАТА УЧАСТВАТ ВОДЕЩИ СВЕТОВНИ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди