изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:57 EEST
Липсват $ 9 млрд. от фондовете за Ирак    
Новини  Няма отчетни документи за 9 млрд. долара дадени за реконструкция на Ирак, сочи одиторска проверка.


Няма документи за 9 млрд. долара, дадени за възстановяването на Ирак, това се дължи на некомпетентност и лошо управление, сочи одиторска проверка, цитирана от Си Ен Ен.
Американската администрация, която отговаря за разпределенято на средствата за Ирак до юни 2004г., не е оказала достатъчен контрол, за да осигури тяхното прозрачно използване, се казва в доклада на Стюарт Боуен, назначен от американското правителство за главен инспектор по контрола на средствата, изразходвани за възстановяването на Ирак.
Посочените 8,8 млрд. долара са били изплащани на иракски министри за периода от октомври 2003 г. до юни 2004 г., но без да се упражнява контрол дали са използвани по предназначение – хуманитарни нужди, икономическо възстановяване и държавна администрация. Вероятно част от парите са отишли за заплати на "мъртви души" - служители от иракската администрация Американските чиновници са разчитали на иракските одиторски агенции да следят средствата, но тези агенции не са функционирали по време на трансферите на парите.
Фондът за развитие на Ирак включва приходите от продажбата на петрол, замразени активи от чужди правителства и постъпления от програмата на ООН “Петрол срещу храни”.
Бившият граждански администратор на Ирак Пол Бремър, който получи през декември Президенски медал на свободата, отхвърли обвиненията. А говорителят на Пентагона Брайн Уитмън коментира, че временното ръководство е действало при извънредни обстоятелства и се е доверило на иракските министри за правилното управление на трансферираните средства. News.dir.bg
 


Сходни връзки

Липсват $ 9 млрд. от фондовете за Ирак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди