изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:12 EEST
Североизточна България блокирана, не стига хлябът    
Новини В цяла Североизточна България пътищата са затворени за движение на моторни превозни средства.

Продължава да е в сила бедственото положение в силистренските общини Дулово, Ситово и Силистра, информира БНР. Заради тежката обстановка на 31 януари учениците там няма да учат. През нощта е разчистен пътят Силистра – Тутракан – Русе, но забраната за движение в цялата област не е отменена. Чистят се главните пътища за Добрич и Шумен. Откъснати остават много села в района. Снежната покривка е около 70 см. На много места са образувани преспи до 2 метра. По информация на Гражданска защита в цялата област има ток, вода и телефонни връзки. Екипи на Гражданска защита превозват с верижна техника седем болни на хемодиализа и три родилки от селата Долно Оряхово и Средище. През нощта не е имало инциденти със затънали автомобили, съобщи news.bg.
Снежната покривка в Русе сутринта на 31 януари е 48 см, но няма силен вятър. В града е премахната забраната на кмета Елеонора Николова за движението на моторни превозни средства в града, с изключение на обществения транспорт и такситата. Всички пътища към Русе са проходими при зимни условия с вериги.
Пристанище Варна е затворено за празни кораби и отворено за кораби с товар. След почистване на пистата на летище Варна днес отложените полети от вчера ще се изпълняват. Във Варненска област няма селища без ток и вода. Затворени са само пътищата Суворово-Ветрино и Непша-Млада гвардия.Тежките снеговалежи в България принудиха властите да обявят извънредно положение в района на Силистра в Североизточна България, предаде АФП, като се позова на изявление на Гражданска защита. Продължаващият втори ден непрекъснат снеговалеж в Силистра е оставил без електричество 62 села в региона. Пътищата в региона са затворени, а населението в селата страда от недостиг на хляб. В неделя жена роди в линейка, която бе затрупана в снега в продължение на два часа.
Гражданска зашита съобщи, че снегът и силните ветрове, чиято скорост е достигала в неделя 170 км/ч са довели до затварянето на Дунав мост, свързващ България с Румъния, както и пристанищата и летищата във Варна и Бургас, а също и летищата в Пловдив и Горна Оряховица.
Всички пътища във Видинска област са проходими. Появилият се след снеговалежа слаб западен вятър започва да образува преспи в откритите райони на областта. В района на Белоградчик остава забраната за движение на автомобили без вериги и на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Машините на Пътно поддържане в Белоградчик разчистват снегонавяванията между селата Раяновци, Ошане и Пролазница. На разчистените вече пътища се разхвърля пясък. Няма данни за закъсали автомобили. Електроснабдяването е нормално, съобщи "Фокус" по информация на БНР.
В цялата страна продължава работата на екипите на пътните служби по разчистването на снега и обработката на пътните настилки с пясък и луга, съобщи КАТ.
АФП припомня, че миналата седмица 14-годишно момче в Мадан загина, след като бе затрупано под снега.
 


Сходни връзки

Североизточна България блокирана, не стига хлябът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди