изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:35 EEST
ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ОТКАЗА ОБРАЗУВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО    
НовиниПреписката бе образувана по сигнал на председателя на партия "Демократи за силна България"


Вчера пресслужбата на община град Добрич оповести, че Окръжна прокуратура Добрич е отказала да образува наказателно производство срещу Валентина Димитрова - лицензиран оценител в сделката на община град Добрич с "Лукойл - България" ЕООД поради липса на извършено престъпление.
Преписката бе образувана по сигнал на председателя на партия "Демократи за силна България" - Петър Петков, за действия на кмета Д. Николова по сделката на общината с "Лукойл - България" ЕООД.
При първоначалната проверка Окръжната прокуратура отказа да образува наказателно производство срещу кмета Детелина Николова поради липса на извършено престъпление. Постановлението е било обжалвано пред Апелативна прокуратура - Варна, която със свое постановление от 10.01.2005 г. е потвърдила постановлението на Окръжна прокуратура Добрич в частта му за липса на извършено престъпление от кмета на Добрич. Преписката е била върната за допълнителна проверка за оценката, дадена от лицензирания оценител Валентина Димитрова и за установяване на данни за престъпление по чл.260 но НК.
Допълнителната проверка на прокуратурата е установила, че В. Димитрова - лицензиран оценител, е спазила нормативната уредба и методиката за определянето на справедлива пазарна стойност на недвижимите общински имоти, дала е вярна оценка за стойността им и не е извършила престъпление по смисъла на чл. 260 от Наказателния кодекс.
 


Сходни връзки

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ОТКАЗА ОБРАЗУВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди