изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:06 EEST
ВПИСАХА ЧЕТИРИМА ТЕРВЕЛЧАНИ В ПОЧЕТНАТА КНИГА НА ГРАДА    
ОбществоС тържествена сесия Тервел отбеляза 45 години от обявяването си за град. Събитието бе уважено от вицепрезидента ген. Ангел Марин

С тържества вчера Тервел отбеляза 45-годишнината от обявяването си за град. Честването бе уважено от вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин. Гости на тържествата бяха още зам.-областните управители Дочка Костадинова и Севинч Касабова, кметът на община Добричка Петко Петков, градоначалникът на Каварна Цонко Цонев, председателят на ОбС на Добрич д-р Мирослав Попов, зам.-кметът на Добрич Иван Колев и др.
Празничният ден започна с награждаване на деца, взели участие в конкурса за есе, стихотворение и рисунка на тема "Моят град" и спектакъл за деца "Приказки на стария уличен фенер" по Ханс Кристиян Андерсен - постановка на ДТ "Йордан Йовков" в Добрич. Пред сградата на общината тържествено бяха издигнати знамената на Република България, на Европейския съюз и на община Тервел. Кметът Живко Георгиев приветства гостите и тервелчани с празника и отправи послание към тях: "Нека обичаме Тервел, защото той е нашият дом".
С хляб и сол деца в народни носии посрещнаха вицепрезидента Ангел Марин, който пристигна за тържествената сесия. Тя започна с музикален поздрав от възпитаници на СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. На заседанието на ОбС присъстваха всички 21 общински съветници. "Общинският съвет и общинската администрация работят съвместно по решаването проблемите на Тервел и имат волята да осъществяват едно съвместно демократично управление" - заяви председателят на ОбС Исмет Абил. На сесията бе прието допълнение към Наредбата за статута на символи на община Тервел - учредена бе награда "Плакет Тервел". Бе взето решение за вписване в почетната книга на общината на имената на четирима граждани за особени заслуги към общината и града. Това са Христо Влаев - първият кмет на Тервел, Димо Узунов - бизнесмен, д-р Леман Февзифова - детски лекар и Валдес Моранди - бизнесмен. На четиримата бяха връчени поздравителни адреси. Поздрав по повод 45-годишнината от обявяването на Тервел за град отправи вицепрезидентът Ангел Марин. "Вие сте един богат град и един богат край - каза той. - Защото Бог ви е дарил с много дадености. Като човек от планината винаги съм се отнасял с особено уважение към хората, които произвеждат хляба." Вицепрезидентът сподели, че трябва да се направи така, че децата да не напускат България. "От все сърце и душа ви поздравявам и ви пожелавам да бъдете живи и здрави и да съумеете да създадете по-добри условия за хората, особено за децата" - допълни Ангел Марин. По време на сесията бяха прочетени поздравителни адреси от председателя на Комисията по култура към Народното събрание Стефан Данаилов, от кмета на Разград и председател на НСРОБ Красимир Мирев, от кмета на Добрич Детелина Николова и председателя на ОбС д-р Мирослав Попов, които подариха и картина, от областния управител Иван Иванов, от кмета на Шабла Елка Димова, от кмета на Балчик Красимир Михайлов.
На всички присъстващи на сесията бяха раздадени юбилейният вестник "Тервел" , дипляна, посветена на града и книгата "Тервел - хан на България и кесар на Византия". Такива материали ще получат и всички училища, детски градини и читалища в общината. Честванията приключиха с концерт на ансамбъл "Филип Кутев" в залата на читалище "Димитър Дончев-Доктора".

 


Сходни връзки

ВПИСАХА ЧЕТИРИМА ТЕРВЕЛЧАНИ В ПОЧЕТНАТА КНИГА НА ГРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди