изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 2 февруари

ДНСГП. Двама служители на дирекцията, карали колите си след употреба на алкохол, са уволнени дисциплинарно със заповед, подписана от генерал Валери Григоров. На 15 септември към 4 часа сутринта ст.серж. Мирослав Тодоров, служител на РГС-Видин, е катастрофирал с л.а. “Ауди” по пътя Видин - с. Градец. По първоначални данни той изгубил управлението на колата, навлязъл в странична канавка и се ударил в крайпътно дърво. За щастие малко след инцидента от там минал микробус и шофьорът бързо се притекъл на помощ на пострадалия и го откарал до болницата с натъртвания и охлузвания по тялото. Взетата кръвна проба установила наличие на алкохол в кръвта на Тодоров 1.5 промила. Вторият инцидент е станал на 2 декември към 14.35 часа, докато серж. Пламен Кичуков, служител на РГС-Петрич, управлявал собствената си лада. Откъртен камък от скала в района на “Триградското ждрело” счупил предното стъкло на автомобила и ранил в крака и ръката граничния служител. Взетата три часа по-късно кръвна проба отчела концентрация на алкохол 1.3 промила.
Стара Загора. Две ловки дами на 28 и 23 години са установени и задържани от криминалистите. Това станало след като 43-годишен англичанин се оплакал в регионалната дирекция. Преди три дни към 23.30 часа непознатите  го пресрещнали пред хотел “Верея” и го омаяли с  предложение за секс услуги. Докато сладко си приказвали, те сръчно измъкнали портмонето му със 100 евро, кредитни карти и документи за самоличност. Срещу А.А. и Е.М. е образувано полицейско производство.
Снощи към 21.25ч. в дежурната част на РПУ – Казанлък охранител на “Електроразпределение” сигнализирал за пострадал негов колега при опит да се справи с четирима непознати, нахлули в офиса на клона. 31-годишният мъж бил ранен в левия крак, но независимо от това успял да залови единия от крадците А.К. /29 г./. След бързите действия на криминалистите са задържани и неговите непълнолетни съучастници, всичките от Казанлък. Пострадалият мъж е настанен в “Хирургично отделение” при МБАЛ. Работата по случая продължава.
Пловдив. Празникът “Трифон Зарезан” завърши с пълно фиаско за 54-годишния С.Х., срещу когото вчера е образувано бързо полицейско производство. Всичко започнало към 16 часа в дома му на ул. “Съгласие”, където заедно с негов приятел и със съсед тримата сериозно заседнали на масата. За повишаване на градуса на настроението С.Х. излязъл на терасата и оповестил празника с няколко изстрела от незаконната му пушка. Запоят продължил, а тонът се изострил. За респект на опонента си С.Х. отново взел пушката и този път стрелял в хола на апартамента. Разтревожени граждани сигнализирали в районното управление към 17.30 часа и служителите на реда на място задържали стрелеца за 24 часа.
София. За 24 часа в ареста на Второ РПУ са задържани регистрираният от полицията Т.И. /36 г./ и съучастникът му С.С. /24 г./. Вчера през нощта двамата хулиганствали в района на Централна гара, нападнали и набили таксиметров шофьор, повредили колата му. Те са заловени от полицейски автопатрул, срещу тях е заведено дознание.
Любители на старо желязо са установени и задържани след поредни техни набези в столицата. В Девето РПУ е доведен 19-годишният Р.Н., който натоварил в каруца метални платна и винкели от обект на столична фирма, но малко по-късно бил засечен от полицейски патрул. Други двама негови “колеги” Р.А. /27 г./ и В.Д. /21 г./ атакували строеж в ж.к. “Люлин”. Те успели да отмъкнат около 100 кг арматурно желязо, когато били заловени от криминалистите на Второ РПУ.                
26-годишен варненец е заловен от столичните полицаи. От събраните до този момент материали, гастрольорът атакувал два апартамента  в “Люлин” с подправени ключове. Така той успял да претараши домовете и да  забере всичко по-ценно - видео, фотоапарати, вещи и дрехи. Познатият на полицията Й.Т. е задържан за 24 часа, наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция”.
Благоевград.  4 кг и 600 гр канабис са иззети при специализирана операция на служители на РПУ – Петрич. Тревата е открита вчера при проверка в дома на А.А./на 62 г/  от село Скрът. Чувалът е открит в гаража към къщата, а извършеният на място полеви наркотест показал положителна реакция за канабис. По случая е образувано следствено дело.
  
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди