изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:36 EEST
БАЛЧИК ИЗЛИЗА ОТ ЛЕДЕНИЯ АД    
Новини

Всички селища в община Балчик са снабдени с хляб, навсякъде има ток и вода, съобщават от Гражданска защита. С помощта на снегорини и военна техника бе прокаран път до селата Тригорци и Храброво, които 4 дни бяха без хляб.



От РПК “Черно море” вече е извършена доставка на стоки от първа необходимост. Отворени са пътищата от Балчик за Добрич и Варна през Кранево. Продължават да работят почистващи машини по пътя за Каварна.

Затруднено е движението по главната улица “Георги Бенковски” в Балчик заради преминаващи тирове към Варна. Движението се регулира от полицията. Причината за струпването на товарните коли е, че пътят Добрич-Варна е затворен и единствения възможен път до морската столица е през Балчик.

Училищата и детските градини до края на седмицата в общината няма да работят до 14 февруари. Няма да работи и детската кухня. Възрастните хора и инвалидите – общо 63-ма, към Домашния социален патронаж се обслужват без прекъсване.

Градската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Движението по четвъртокласната пътна мрежа остава затруднено. “Пътно поддържане” и общинското предприятие “БКС” в дните от 3 до 7 февруари са оказали помощ на 384 автомобила, 9 от тях са автобуси. Оказано е съдействие за транспортиране до здравно заведение на 9 болни. Вчера рано сутринта от село Кремена бе транспортирана родилка до болницата в Балчик. Общо хората, на които е помогнато, са над 1200.

Снимки от бедствието: http://ndtnews.hopto.org/gallery/photo_news

Текст и снимка Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

БАЛЧИК ИЗЛИЗА ОТ ЛЕДЕНИЯ АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди