изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:38 EEST
Броят на ранените при експлозията на кола-бомба в Мадрид достигна 43 души    
По света Мадрид. Броят на ранените при експлозията на кола-бомба пред конгресен център в Мадрид достигна 43 души. 24 от пострадалите са настанени в болница.

Шестима полицаи са получили наранявания.
Министър-председателят на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро, който е на посещение във Варшава, заяви, че терористите нямат място в политиката. “Искам да кажа на терористите от ЕТА и на техните поддръжници, както и на цялото гражданско общество – бомбите водят единствено и само до затвора”, подчерта Сапатеро.
По-рано министърът на вътрешните работи на Испания Хосе Антонио Алонсо заяви на пресконференция в Мадрид, че испанското правителство ще продължи да се бори срещу баската сепаратистка въоръжена групировка ЕТА непоколебимо и с необходимата решителност до пълния й разгром.
Министърът на вътрешните работи на Испания каза още, че количеството експлозив, използвано при днешния атентат с кола-бомба в Мадрид, е между 20 и 30 кг. По думите му в момента сапьори проверяват състава на експлозивите и неговото количество.
Според информацията избухнал е автомобил Рено 19, в който е имало между 20 и 30 кг експлозиви. Всички ранени са пострадали леко и са прегледани в медицински центрове. Някои са приети в болница, за да бъдат под медицинско наблюдение. На мястото има много полицейски коли и линейки.
Следобед на мястото на експлозията трябваше да присъстват кралят на Испания Хуан Карлос и президентът на Мексико Висенте Фокс, който е на посещение в страната, за да открият панаира ARCO. Кметът на Мадрид, обаче, подчерта, че церемонията въпреки всичко ще се проведе. За взрива е уведомен испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро.
Анонимен глас е съобщил от името на баската сепаратистка групировка ЕТА в 08.00 ч. българско време в редакцията на баския вестник Gara за заложената бомба в Мадрид, съобщи испанската телевизия. Гласът е съобщил, че взривното устройство е заложено в панаирния комплекс “Хуан Карлос I”, но в последствие се оказало, че е указано погрешно място.
Пострадалите са получили наранявания от изпочупените в резултат на детонацията прозорци на околните сгради. Няма загинали при взрива.
Районът около конгресния център, близо до статуята Дон Хуан, където избухна кола-бомба, е отцепен от полицията. Околните сгради са евакуирани. На мястото са пристигнали линейки. Взривът е избухнал около 08.30 ч. българско време. Експлозията е избухнала близо конгресен център. От Червения кръст съобщиха, че е възможно да има много леко ранени. В района на експлозията се издига облак черен дим.
14 души, заподозрени във връзки с баската сепаратистка групировка ЕТА, са били задържани тази сутрин в Испания, съобщи испанската телевизия. По информация на медията арестите са извършени в Малага, Валенсия и Памплона.
Предполага се, че експлозията на кола-бомба, която избухна по-късно в испанската столица, е свързана с арестите. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Броят на ранените при експлозията на кола-бомба в Мадрид достигна 43 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди