изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:29 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА ВЕЧЕ НЕ БЕДСТВА, НО ИМА СЕЛА, ДО КОИТО ПЪТЯТ ВСЕ ОЩЕ Е НЕПРОХОДИМ    
НовиниПо решение на Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, кметът на община Каварна Цонко Цонев отмени бедственото положение от 15.30 ч. на 9 февруари, съобщи за НДТ пресаташето Мария Сотирова.

Всички пътища от първокласната пътна мрежа на територията на общината са проходими. Отворени за движение при зимни условия са пътищата Каварна-Балчик и Каварна-Шабла. Все още вчера се почистваха последните километри от третокласната пътна мрежа и до края на деня при зимни условия бяха проходими и тези пътища. Все още е невъзможно да се достигне до селата Иречек и Видно. Участъците от четвъртокласната пътна мрежа Вранино - Иречек - Видно, Българево - Калиакра и Свети Никола - Русалка остават затворени за движение. Снощи започна почистването им с роторен снегорин. Във всички населени места от общината има ток, вода и телефонни връзки. Заредени с хранителни продукти са и магазините по селата. До двете откъснати села - Иречек и Видно, продукти от първа необходимост са доставени с военна верижна машина, изпратена на помощ от "Гражданска защита" - Добрич. Здравните и социалните заведения в общината са снабдени с кръв, медикаменти и хранителни продукти. Учебните занятия в училищата от общината ще бъдат възстановени в понеделник. До края на седмицата в детските градини в Каварна и село Българево ще продължат да работят дежурни групи. Кризисният щаб в Община Каварна продължава да работи до пълното нормализиране на зимната обстановка.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА ВЕЧЕ НЕ БЕДСТВА, НО ИМА СЕЛА, ДО КОИТО ПЪТЯТ ВСЕ ОЩЕ Е НЕПРОХОДИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди