изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:44 EEST
ПРЕКРАТИХА "АЛБЕНА КЪП' 2005"    
СпортЗаради лошите атмосферни условия и ниските температури международният турнир по футбол "Албена Къп" бе прекратен. Това решение бе взето след среща на директора на турнира Благой Калфов и представителите на сектор "Спорт" в курорта с щабовете на отборите, каза шефът на спорта в Албена Николай Златев.

Заради лошите атмосферни условия и ниските температури международният турнир по футбол "Албена Къп" бе прекратен. Това решение бе взето след среща на директора на турнира Благой Калфов и представителите на сектор "Спорт" в курорта с щабовете на отборите, каза шефът на спорта в Албена Николай Златев.
"Взе се решение - предвид минусовите температури, тъй като има опасност от контузии. При тези условия не можем да гарантираме здравето на футболистите и това е основната причина да прекратим турнира. Отборите, които са отседнали при нас, ще играят контроли помежду си. По време на мачовете играчите са с маратонки, тъй като играта с бутонки е равна на самоубийство при по-тежко влизане" - каза г-н Златев. Той сподели, че терените са изчистени. Няма сняг върху тревата, но настилката е твърда от ниските температури. "Курортът и БФС се постарахме да направим този турнир заради отборите, които са на подготовка в Албена. Оттук- нататък всеки отбор може сам да си прави плановете и графика за подготовка, без да се съобразява с нас, защото както видяхме, времето има последната дума" - допълни Златев.
От целия турнир се играха едва 2 мача и то от първия ден: "Ботев" - "Добруджа" 1-1 и "Славия" - "Чехлаул" 5-1. Повече от седмица обаче, заради снеговалежа и ниските температури, срещи не се провеждаха. Причината бе, че отборите, които не бяха настанени в хотел "Добруджа", нямаше как да се придвижват до курортния комплекс, иначе домакините се грижеха за терените, въпреки неприятното време. "Ботев" си тръгна преждевременно от курортния комплекс, за да се стигне до днешния ден, когато стана ясно, че мачове от турнира няма да се играят. В момента в Албена са пет отбора - "Славия", "Родопа", румънският "Чехлаул" и сръбският "Брежаня". В курорта очакват футболистите на "Петрол" от румънския град Плоещ, който ще остане 12 дни. Отборите вече започнаха да уговарят проверки помежду си. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕКРАТИХА "АЛБЕНА КЪП' 2005" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди