изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:19 EEST
Герджиков чака да го издигнат пак, министрите остават    
ПарламентЛогично е Новото време да преосмисли и позицията си за Огнян Герджиков, след като веднъж го направиха и подкрепиха кабинета.


Новото време вече потвърди с подписаното споразумение с НДСВ и ДПС, че правителството е успешно. Така заместник-председателят на ПГ на НДСВ Борислав Великов коментира изказването на Герджиков, че при избора между личния си комфорт и отговорност, предпочита отговорността. Според Великов подписаното споразумение до голяма степен означава и подкрепа на Новото време за Огнян Герджиков за председател на парламента. Ако в известна степен те бавят ясното изразяване на тази подкрепа, това не допринася Герджиков да бъде убеден да приеме, допълни той.
По думите му Герджиков все още има известни колебания дали да приеме, които се дължат на факта, че подкрепата на Новото време е можела да дойде по-рано и дори да бъде подписано споразумението между НДСВ, ДПС и Новото време по-рано, така че да не се стигне до отстраняването му от поста председател на парламента. ПГ на НДСВ, с изключение на Теодора Литрова и Николай Чуканов, сме като един зад Огнян Герджиков, подобно изявление бе направено и от страна на ДПС, ако парламентарната подкрепа се разшири с равноправния нов пратньор в управляващата коалиция - Новото време, и те дадат по-ясен знак за подкрепа, не би представлявало проблем Огнян Герджиков да бъде номиниран за председател на парламента, каза Великов.
Междувременно Ралица Агаин от Новотовреме заяви, че партията няма да прави номинации за председател на парламента и изчаква имената на предложените кандидати.
Продължават коментарите и за евентуални правителствени промени. Говорителят на кабинета Димитър Цонев заяви, че не му е известно през следващите няколко дни да са насрочени официални консултации между НДСВ,ДПС и Новото време за смяна на министри. Цонев уточни, че никъде в подписаното от трите партии споразумение не е записано, че трябва министър-председателят да иска оставка от министрите си.
Говорителят на кабинета уточни също, че новото споразумение не отменя клаузите на споразумението между НДСВ и ДПС от 2001 година и по-скоро е негово допълнение.
Не е вярна информацията, че премиерът е поискал оставките на всички министри от кабинета и те са ги депозирали, заяви Цонев, пред Дарик радио. Всеки вестник има право да пише каквото си иска, каза Цонев по повод тиражираната в столичен всекидневник новина, че всички министри още в петък преди гласуването на вота на недоверие са подали оставки.
Междувременно Емил Кошлуков заяви в Стара Загора, че споразумението за взаимодействие между НДСВ, ДПС и Новото време няма цена, измерима в министерски кресла. Той опроверга твърденията, че парламентарната група на Новото време се готви да напусне парламента, ако споразумението с управляващата коалиция не се изпълнява.
Нашето участие във формирането на бъдещата политика означава най-вече да можем да повлияем на министерствата, които работятнекачествено, да разясним на хората с еврофондовете и да има повече прозрачност при концесиите, заяви Кошлуков, цитиран от Дарик радио.
Все пак пред Нова телевизия говорителят на кабинета каза още, че не може да даде отговор дали на министрите ще им бъдат искани оставки в близко бъдеще, но беше категоричен, че на заседанието на Министерския съвет в петък, преди гласуването на вота на недоверие,  министър-председателят Симеон Сакскобургготски не е искал оставките на министрите.
Резултатите от вота

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Герджиков чака да го издигнат пак, министрите остават | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди