изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
ГАЛЕРИЯТА СПЕЧЕЛИ ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОЕКТ "ЗАКЛЮЧЕНИ ПРОСТРАНСТВА"    
КултураДобричката художествена галерия спечели финансиране на проекта "Заключени пространства" пред Швейцарската културна програма Про-хелвеция.

Проектът ще бъде подпомогнат с 2000 швейцарски франка и ще се реализира през месец май, съобщиха от галерията. Ще бъде подредена изложба, с която ще се създаде новото Арт пространство за съвременно изкуство в Добрич. То ще бъде в реновираните през миналата година помещения на арестантските килии в сградата на Художествената галерия.
Идеята на проекта «Заключени пространства» е да разкрие неограничените възможности на съвременните форми на изкуство. В основата са специфичната атмосферата на помещенията, тяхната историческа символика.  
В проекта ще участват десет български художници. На всеки автор ще бъде предоставено пространството на една килия за реализация на неговата идея.
В рамките на проекта ще се състои и дискусия на тема "Нови форми на съвременното изкуство", в която ще бъдат представени дейността на център за съвременно изкуство "Изкуството днес", сдружение "Дупини", Биеналето за  съвременното изкуство в Шумен, Фестивалът "Август в изкуството" във Варна и др. С дискусията се цели запознаване на публиката с работата на организации, работещи в сферата на съвременната визуална култура, приобщаване към проблемите й и диалог и др.
 


Сходни връзки

ГАЛЕРИЯТА СПЕЧЕЛИ ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОЕКТ "ЗАКЛЮЧЕНИ ПРОСТРАНСТВА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди