изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:18 EEST
ЗАПОЧНА ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА НА ДОБРИЧ    
ОбществоПървото обсъждане на проекта за бюджет на община Добрич за настоящата година се състоя вчера.

 На него бяха поканени да присъстват представители на неправителствени организации. Финансовият зам.-кмет Иван Колев представи бюджета на общината. Той подчерта приоритетите, които са били същите през м.г. и са заложени и в управленската програма на кмета Детелина Николова. Това са подобряване на инфраструктурата, подкрепа на малкия и среден бизнес, прозрачно и достъпно управление, парите на данъкоплатците - разходвани за нуждите на населението и подготовка на Добрич за присъединяването ни към Европейския съюз. Като нови моменти в бюджетните взаимоотношения И. Колев посочи продължаването на процеса на реформи във финансовата децентрализация, разграничаване на разходните отговорности на държавата и общините, отпадане на приходите от пътен данък, намаляване на приходите от данък наследство и др. Финансовият зам.-кмет представи и изпълнението на бюджета на Добрич за м.г., откъдето става ясно, че изпълнението на приходната част е 112, 8 процента.
По време на обсъждането ръководителите на НПО на слепите и слепо-глухите поискаха средства за подобряване на базите, където развиват дейността си. Председателят на читалищното настоятелство на НЧ "Йордан Йовков" Юлия Дрекова постави проблема с нуждата от газификация на читалището. "Адмирации за макрорамката на бюджета" - бяха думите на председателя на Индустриалната стопанска асоциация Атанас Печански. Той допълни, че така, както е направен бюджетът, настоящата година може да се нарече година на подобряване на инфраструктурата на града. "Управата беше длъжница в това отношение" - допълни А. Печански.

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди