изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:55 EEST
Герджиков окончателно отказа, посочи и наследник    
Парламент Проф. Огнян Герджиков няма да се кандидатира за втори мандат като председател на Народното събрание.

Огнян Герджиков обяви на среща с журналисти без микрофони и камери, че остава в Парламента, но "от тук нататък няма да е под светлините на прожекторите". На конкретни въпроси на журналисти той заяви, че няма да приеме никакви номинации, предаде БГНЕС.
Герджиков сподели, че е взел това решение отдавна, а на въпрос защо не го е обявил, той каза: "Понякога човек прави компромиси и се обърква". На въпрос защо не е напуснал Парламента, след като обяви това при отстраняването му от поста на 4 февруари, той отговори, че остава заради политическата сила НДСВ.
Помолен да коментира няколко достойни депутати, които могат да го заместят на председателския пост той посочи зам.-председателката на НС Камелия Касабова, Даниел Вълчев, председател на Комисията по евроинтеграция и Анелия Мингова, председател на правната комисия в Народното събрание. И тримата биха се справили перфектно, но нека оставим номинациите на политическите сили в Народното събрание, каза Герджиков. Той заяви още, че не е ходил при премиера, за да го запознае с решението си, каквато информация се появи. Герджиков обаче не уточни дали все пак е разговарял с него по телефона.
Много възможно е някой от споменатите от г-н Герджиков депутати, да получи подкрепата на НДСВ за председател на Парламента, но нека не предопределям дебата в групата. Това заяви председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев. Илчев коментира, че не намира нищо по-естествено от действията на Герджиков.
Илчев обаче допълни, че Камелия Касабова има "обективно предимство" като досегашен заместник-председател на Народното събрание. "В сравнение с останалите наши колеги, е най-добре запозната с технологията на управление на процесите в Народното събрание. Придобила е сериозен тренинг и би могла от движение да поеме поста и да ръководи работата на 39-ото Народно събрание, така че да не се почувства нито пауза, нито лек трус", заяви Станимир Илчев,Очаква се във вторник парламентарната група на НДСВ да вземе решение кой ще е кандидатът на партията за поста председател на парламента.
"Най-накрая професор Герджиков е решил какво иска да прави, защото досега оставаше в парламента, напускаше го, искаше, не искаше. След като го е обявил вече, това е неговата позиция", коментира красноречиво Емил Кошлуков от "Новото време", което подкрепи гласува за свалянето на Огнян Герджиков.
Припомняме, че в петък, 18 февруари, изтича двуседмичният срок, в който по правилник трябва да бъде избран новият председател на парламента. Улисани в тристранните преговори, НДСВ заяви, че този срок е "препоръчителен". Междувременно стана ясно, че Новото време няма да номинира свой представител за шеф на парламента, но в коалицията така и не се стигна до съгласие за подкрепа на Герджиков за повторна номинация въпреки настояването на НДСВ и подкрепата на ДПС. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Герджиков окончателно отказа, посочи и наследник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди