изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:23 EEST
11 ВИДА ЗАКУСКИ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕЦАТА ОТ ТЕРВЕЛСКО    
Общество11 вида закуски и прясно мляко с масленост 3,4 процента ще получават 853 деца от първи до четвърти клас от 11-те училища в община Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Програмата "По чаша топло мляко" на Министерството на труда и социалната политика стартира в общината в петък. Директорите на училища са сключили договори с ЕТ "Марти" от Тервел. Тя е предпочетена заради високото качество на произвежданите закуски, а и защото има много добри транспортни възможности, обясни Д. Илиева. Децата ще похапват сиренки, кифли, банички и др., като всеки ден закуските ще са различни. Фирмата имала възможност да ги разнася до 9 часа сутринта.
В първия ден на старта на програма са били обхванати 803 деца, толкова са били на училище. Столове има само в две училища в Тервелско, в учебното заведение в с. Орляк има приспособено помещение. По тази причина закуските навсякъде ще бъдат раздавани на децата в опаковки, а млякото - в чашки за еднократна употреба.

 


Сходни връзки

11 ВИДА ЗАКУСКИ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕЦАТА ОТ ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.17 секунди