изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:36 EEST
ДОБРИЧ СЕ ОБЕДИНИ, ЗА ДА ДАРИ ЗДРАВЕ НА ДЕСИСЛАВ    
Общество

В препълненото фоайе на библиотека "Дора Габе", съпроводено от много емоции и мили пожелания към младия мъж, снощи бе официалното откриване на  благотворителната изложба-базар за набиране на средства за лечението му



Добрички писатели, поети, художници, занаятчии, ученици и деца от детските градини се обединиха и заедно ни подканят към благотворителност, за да се помогне на 24-годишния Десислав, за да се върне здравето му, за да може отново да ходи. Само така може да се опише благотворителната изложба-базар, която бе открита снощи във фоайето на библиотека "Дора Габе". Нейни организатори са община Добрич и приятели, както НДТ писа, набраното от благотворителната проява ще бъде внесено по сметките за събиране на средства за лечението на младия добричлия.

Фоайето на библиотеката бе препълнено с хора - както ученици, така и възрастни добричлии, дошли да помогнат на Десислав и така да покажат, че добруджанецът не е забравил да дарява добро. Вълнуващите думи на водещата - поетесата Петранка Божкова - за приятелството, човещината, щедростта… предизвикаха сълзи у някои от присъстващите. Да открием в сърцата си щедростта - този апел отправи и зам.-кметът на Добрич Галина Митева. Тя сподели, че 1 март не е избран случайно, защото мартеничката е символ на здраве, а Десислав има нужда точно от това. Г. Митева допълни, че след набиране на средствата за лечението на младия мъж може би ще се създаде фонд за подпомагане и на други нуждаещи се добричлии.

Поздрав към присъстващите отправиха и млади таланти от Добрич. Много вълнение предизвика дете от ЦДГ №8 с изпълнението на стихотворение на Джани Родари за приятелството. Малките певци от вокална група "Славейче" с ръководител Стефка Димитрова от същата детска градина изпълниха песничката "Вълшебни думи". Младите изпълнители от ансамбъл "Цигулари" към детската филхармония на НЧ "Йордан Йовков" с диригент Ангел Ангелов пък изсвириха произведения на Моцарт. Във фоайето на библиотеката бе отворена и тетрадка "Добро сърце", която очаква послания към Десислав. Пред нея веднага се образува опашка от добричлии, които нямаха търпение да отправят към младия мъж своите пожелания - за оздравяване, за кураж, за това да не го напуска надеждата. В посланията си те го уверяват, че не е сам и че го подкрепят в трудното изпитание. Едни от първите, които се възползваха от тази възможност, бяха Силвия, Севда и Йоана - ученички от 6 "б" клас на СОУ "Св. Климент Охридски". Те пожелаха на Десислав успешно лечение, здраве, щастие, късмет и успехи занапред.

От изложбата-базар можете да си закупите и да си подарите икони, стенни вази, гоблени, кожухарски изделия, дърворезба, картини, авторски книги и естествено - символите на здраве - мартеници. Те са изработени от Дружеството на художниците, Сдружението на писателите, занаятчии от "Старият Добрич", приятели на Денислав и стотици добрички деца. "За първи път добрички творци се обединяват в такава мащабна акция" - сподели развълнувана майката на нуждаещия се от лечение млад мъж Антоанета Малева. Присъстващите на откриването на благотворителната проява пък споделяха, че ще си направят подарък точно от тук, че точно от тук ще си купят мартеничка за здраве.

 

От 3 до 17 февруари в касичките на БЧК, поставени пред "Електроразпределение", ВиК, БТК, в аптеки и банки в Добрич и от изпратени sms са събрани 1 441,10 лева, съобщи за НДТ бащата на Десислав Иван Неделчев. Така от необходимите за операцията в Москва 37 000 лева досега са събрани 12 438,28 лева, 557 щатски долара и 105, 50 евро. "Благодаря на всички медии за голямата им съпричастност към нашата болка и надежда!" - споделя бащата на Десислав.

СНИМКИ:  http://ndtnews.hopto.org/gallery/photo_news

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ОБЕДИНИ, ЗА ДА ДАРИ ЗДРАВЕ НА ДЕСИСЛАВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди