изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:00 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностБюлетин на РДВР от 22 февруари

През изминалото денонощие на територията на РДВР - Добрич са регистрирани 8 криминални престъпления и произшествия.

1.На 21.02.05 г. в РПУ Балчик е получен сигнал  от с.Змеево, общ.Балчик, за това, че на 20/21,02,05 г. неизвестно лице е влязло в стопанска постройка в същото село и е извършило кражба на 4 овце и 8 агнета.

По случаят работят служители на РПУ Балчик. Издирват извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.

2.След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Второ РПУ при РДВР Добрич са установени и задържани две лица от с.Ломница, общ.Добричка, съответно на 21 и 29 г.

Лицата са заподозрени в това, че през месец февруари 05 г. чрез взлом са влезли в частен дом в същото село и са извършили кражба на алкохол и олио.

Двамата заподозрени са криминално проявени. Регистрирани са в полицията за кражби. Двадесет и девет годишното лице е осъждано три пъти /условно и ефективно/.

Задържани са във Второ РПУ за срок от 24 часа. От служителите на полицията ще бъде направено предложение пред Районен съд гр.Добрич за налагане на постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

3.На 21.02.05 г. в РПУ Балчик при РДВР Добрич е получен сигнал за това, че на 20.02.05 г. 43 годишен жител на гр.Балчик при разходка около фара край гр.Шабла е намерил силно корозирал снаряд, който в последствие е пренесъл с лекия си автомобил до фирма в гр.Балчик, където горепосоченото лице работи.

След получаване на сигнала служители на РПУ Балчик незабавно са отцепили района в който се намира снаряда и са уведомили специалисти от Министерството на отбраната за евентуално обезвреждане на боеприпаса.

 

 

На територията на Дирекцията не са  регистрирани  ПТП. 

-На 21.02.05 г. от служители на РПУ Генерал Тошево и Първо РПУ Добрич са установени двама водачи на автомобили от гр.Генерал Тошево и гр.Добрич, съответно на 31 и 38 г. седнали зад воланите след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Техническите средства са отчели съответно 1,81 и 1,69 промила.

Материалите по двата случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

 

Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето на 1 пожара без материални щети.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди