изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:23 EEST
ДОБРИЧЛИЙКА Е ЗАМЕСЕНА В ИЗВЕЖДАНЕ НА ДЕЦА ЗА ПЕДОФИЛИ В ГЕРМАНИЯ    
Ред и сигурност Марияна Проданова Николова е била организатор в ансамбъл "Зорница" при училище "Панайот Волов" в Добрич. Преди няколко години съставът гостувал в Германия по покана на Дирк Х. - заподозрян като организатор на канала. Немецът дори дошъл в града ни, за да гледа изпълнения на децата

Български деца - предимно от ромски произход, са били изнасилвани от педофили в Германия и са карани да проституират там, съобщи немското предаване "Репорт". Организатор на канала бил Дирк Х., съден за педофилия. Германецът създал и своя мрежа в Добрич, където, според медията, му съдействала добричлийката Марияна Николова.

НДТ публикува със съкращения съдържанието на репортажа, в който има и интервюта с някои от децата, жертва на педофили. Автори са Сабина Волф и Андреа Цюкерт:

"От пет години мъж, съден за педофилия, води български деца в Германия. Тук те биват брутално изнасилвани. Всички имат виза за влизане в страната - издадена от германското посолство в София. Молбите за визите са подавани от лице, известно на полицията за посегателство над деца...

Педофилът, когото децата са наричали Алекс, се е гаврил с тях, а впоследствие ги е водил да проституират в Германия. Две от момчетата - Мирослав и Тодор, разказват:

Мирослав: "Ние носихме сутиени, изобщо се обличахме като жените, разбирате ли. Алекс ми разби живота. Всичко щеше да бъде друго, ако не го познавах".

Тодор: "Когато спях с Алекс, болеше много, имах ужасни болки и три дни ми течеше кръв."

Дирк Х. си осигурявал децата от бедни семейства. Шестгодишният Николай бил изведен в средата на 1999 г. и изнасилен в Германия. Тъй като малолетни не могат да пътуват сами, Дирк. Х. се сдобивал с разрешение от родителите - в повечето случаи неграмотни, които не са знаели какво подписват. Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас, казва:

"Децата са пътували за Германия от 1999. Техните майки официално са подписвали, че са съгласни с това Дирк Х. да отведе децата им със самолет за Германия"...

Репортерите питат и друго от изнасилените момчета - Йордан: "Алекс взе ли те в Германия?"

Отговорът на Йордан: Да, три пъти през последните години. Последният път беше през 2002 г."

В източния български град Добрич Дирк Х. е създал своя мрежа. Учителка по музика му е уреждала пътуванията на децата. Също и на изнасиления от Дирк Х. Мирослав. През септември 2000 г. Дирк Х. пише писмо до учителката по музика:

"Скъпа Мариана. Днес рано ти изпратих и-мейл за документите за Мирослав. Би трябвало всички документи от посолството да са при теб... Липсва само самолетният билет. Ще ти го изпратя в Добрич..."

През март 2000 г. Мариана Николова организира пътуване на 12 български деца по покана на Дирк Х...."

НДТ научи, че Марияна Проданова Николова е музикален педагог и е работила в няколко детски градини в Добрич. Съпруга е на ръководителя на ансамбъл "Зорница" при училище "Панайот Волов" в града - Никола Николов. Марияна е била организатор в ансамбъла. Преди няколко години съставът участвал във фестивал в Германия - близо до град Хановер, където децата били в продължение на около седмица, разказа пред НДТ Н. Николов. Тогава гостуването било уредено именно от Дирк Х., който бил представител на фестивала. С него Николови осъществили връзка чрез Интернет. Преди участието Дирк Х. посетил Добрич и гледал изпълнения на децата от "Зорница". Впоследствие обещал и друго участие, но такова не се осъществило. Марияна Николова от две години живее във Варна, по думите на Н. Николов, заради болните си родители. Попитан дали работи там и какво, той отговори: "Не знам точно. В детска градина или в предучилищна група към някое училища". Николов отрече да е вярна информацията, че двамата имат развод. Според мъжа, няма нищо вярно в информацията, че Марияна Николова е замесена в канала за предлагане на български деца на педофили в Германия.

За НДТ пресаташето на "Евророма" Биляна Анастасова заяви, че председателят на политическото движение Цветелин Кънчев е отправил официално запитване към посланика на Федерална Република Германия в България Н. Пр. д-р Харалд Киндерман във връзка с излъчен репортаж на 21 февруари 2005 г. АRD в предаването "Репорт Мюнхен". В запитването си към посланика Цветелин Кънчев се интересува относно това какви мерки е взело правителството на Германия, за да бъдат наказани виновните лица. В "Евророма" ще поискат запис на излъчения репортаж. В късните часове на деня представителите на ПД получиха пълната стенограма на излъчения репортаж.

Информационни агенции вчера съобщиха, че престъплението е извършвано със знанието на немското посолство у нас. Според някои, Дирк Х. плащал на родителите на децата, за да получи разрешение за извеждането им от страната ни. Нова телевизия излъчи интервю с консула на България в Германия Даниел Данов. В него той казва, че в личните вещи на Дирк Х. са намерени огромно количество кондоми и други материали и че в скандала е намесена българска учителка по музика от Добрич, която се казва Марияна Николова.

Дарик радио информира вчера, че две от ромските деца, станали жертва на педофилска мрежа в Германия, са Иван Огнянов на 14 години и по-малкия му брат Николай на 8 години. Двамата са от Бургас. През 1999 година родителите им ги изпратили доброволно в Германия. С тях е пътувало още едно ромско дете от Бургас. Повечето от децата са били от Източна България, главно Добрич и Бургас. Те са били извеждани в чужбина с редовни германски визи.

Според източници на Дарик радио става дума за организирана престъпна мрежа в Източна България, в която са членували и българи, и германци. По време на разследването е разкрито, че децата са били водени при хора, които вече имат или са излежали присъди за педофилство.

Агенция "Фокус" информира, че от пресслужбата на посолството на Германия в София са отказали всякакъв коментар по повод излъчения журналистически материал, в който се твърди, че българчета са изпращани на педофили в Германия със знанието на посолството на федералната република у нас. От мисията са препратили за коментар към МВнР на Германия.. Ведомството на министърът на външните работи Йожка Фишер е отказвало отговор на запитванията на журналистите от немската телевизия. От българското МВнР и от Агенцията за закрила на детето проверяват изнесените по телевизия ARD данни.

В новинарската си емисия снощи БиТиВи съобщи, че през 1999 г., по легален път, с немски визи и със знанието на родителите си, 3 момчета от малцинствата са заминали за Германия. Там са били свързани с Дирк Ховенк и са получавали хонорар за хомосексуални услуги, според справките на българските специални служби. Три години по-късно, през 2002-ра година, бургаският районен съд е издал условна присъда на Дирк Ховенк, за използване на непълнолетни за хомосексуализъм. Според описа на съда, присъдата е условна, защото непълнолетните са си признали, че са хомосексуалисти и са извършвали тази дейност в Германия доброволоно. През последните две години германските специални служби, не са подавали сигнали за Ховенк, до българските си колеги, съобщи още БиТиВи. 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЙКА Е ЗАМЕСЕНА В ИЗВЕЖДАНЕ НА ДЕЦА ЗА ПЕДОФИЛИ В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди