изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:20 EEST
ДЕЙНОСТТА НА РОТАРИ КЛУБ Е НАЧИН ДА СЕ СЛУЖИ НА ОБЩЕСТВОТО    
ОбществоГригор Алексиев - секретар на Ротари клуб в Добрич, пред НДТ

- Г-н Алексиев, днес се отбелязват 100 години от създаването на Ротари интернешънъл. През т.г. добричката организация навършва 10 години. Бихте ли разказали за благотворителните прояви на местните ротарианци през тези 10 години?
- Една от първите ни големи инициативи бе изграждането на църковния храм "Свети Архангел Михаил" в Гробищния парк в Добрич. Успяхме да я реализираме с помощта на общината и други организации, но водещ бе Ротари клуб Добрич. Нашата организация изгради стадион и спортна площадка в дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" в Добрич. Това стана с помощта на Ротари клуб Берлин. В продължение на вече почти 10 години подпомагаме по Коледа дружеството на инвалидите "Надежда". Във връзка с празниците даряваме хранителни пакети на около 80 члена на сдружението. Друга наша инициатива са ежегодните коледни концерти, които реализираме съвместно с община Добрич. На тях се представят талантливи деца. Осигурихме брайлова пишеща машина на организация на слепите в Добрич. През годините сме помагали на детските звена на Многопрофилната болница за активно лечение - с апаратура, материали. Освен това отделни наши членове подпомагат на нуждаещи се хора. Участвали сме през годините във всички инициативи на Ротари интернешънъл за борба с детския паралич.
- Кои са непосредствените задачи, върху които работите сега?
- Основната ни и най-близка задача е възстановяването на часовниковата кула в "Старият Добрич". Имаме идея да възстановим и една от градските чешми в Добрич. Ротари клуб ще се включи в инициативата за уважение и толерантност към пешеходеца, като акцент са децата.
- Г-н Алексиев, каква оценка бихте дали на дейността на клуба от създаването му до момента?
- Не съм аз този, който трябва да даде оценката, ще я дадат хората, на които сме помогнали. Дейността на Ротари клуб Добрич е начин да се служи на обществото. Искам да обясня и как се става член на нашата организация. Влизането става след покана на ротарианец, след което няколко месеца се провежда обсъждане. От всяка професия само по един човек може да бъде наш член. Ротари бе мъжка организация в световен мащаб. Отскоро започнаха да се приемат и жени. Например, в София един от клубовете се оглавява от жена - Анелия Душева.
- Как ще отбележите 100-годишнината от създаване на ротариански клуб в Добрич?
- Ще отбележим празника с коктейл в ресторант "Централ" на 23 февруари, когато е създаден първият ротари клуб в Чикаго. На него са поканени и всички хора, които са свързани с Ротари клуб Добрич, които също са дарявали и помагали.

 


Сходни връзки

ДЕЙНОСТТА НА РОТАРИ КЛУБ Е НАЧИН ДА СЕ СЛУЖИ НА ОБЩЕСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди