изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:20 EEST
РОТАРИ КЛУБ - НАДЕЖДА ЗА ПО-ДОБЪР И ЧОВЕЧЕН СВЯТ    
Ротари/Rotary

Часовник, който да отмерва миналото, настоящето и бъдещето и да напомня на ротарианците, че времето тече, но доброто остава, подари дамски клуб "Майчина грижа"



100-годишнината от създаването на Ротари отбелязоха вчера добричките ротарианци. В момента в Rotary international членуват 1 219 532 души, обединени в 31 936 клуба. От 1995 година на картата на Ротари клубовете е и този в Добрич, който чрез благотворителност прави света по-добър и човечен. Освен столетието, добричките ротарианците посрещнаха десетгодишнината от чартирането си със стилен коктейл в ресторант "Централ", на който присъстваха много гости. Сред присъстващите бяха зам.-областните управители Севин Касабова и Дочка Костадинова, кметовете и председатели на общински съвети от Добричка област, приятели от РК Каварна, шефове на областни институции, дарители...

Президентът на Ротари клуб Добрич - Георги Коларов, запозна гостите с историята на организацията и сподели, че идеалът на Ротари започва да се офирмя с приемането в клуба на Артър Шелдон. Според него, бизнесът трябва да служи на обществото. По-късно законодателният съвет на организацията приема девиза на Ротари интернешънъл да бъде "Службата - над личните интереси".

Поздравителни адреси бяха получени от първияк дистрикт гуверньор в България Калчо Хинов, депутата Енчо Малев, областния управител Иван Иванов, Екатерина Димова - управител на "Добрички панаир", както и от много Ротари клубове от страната. Кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че така, както Вселената е създадена по законите на красотата, така и Ротари вече сто години е призван да служи на хората да доставя радост и да изграждат достойнства. "Неизчерпаемите идеи за съпричастност, стойностна и морална подкрепа, създадените истински приятелства и човешко отношение са само малка част от претворенията на ротарианската идея. Днес ние благодарим на Ротари клуб Добрич и всички негови членове за това, че правят възможна надеждата за по-добър и по-човечен свят", заяви Детелина Николова.

Председателят на дамски клуб "Майчина грижа" Сиса Павлова подари часовник, който да отмерва миналото, настоящето и бъдещето и да напомня на ротарианците, че времето тече, но доброто остава. "Вие сте част от едно голямо семейство. Семейството от хора с добри намерения и добри сърца. Хора, които се опитват да направят нашия свят малко по-добър и по-удобен за живот. Хора, чиито дела остават, за да бъдат пример за поколенията".

Ротари клуб Добрич е учреден на 10 април 1995 година. В момента в него членуват 33 активни и 5 паст членове. На 12 март предстои чартиране на РК Каварна. В България има 61 Ротари клуба с над 2000 членове.

СНИМКА: http://ndtnews.hopto.org/gallery/photo_news

 


Сходни връзки

РОТАРИ КЛУБ - НАДЕЖДА ЗА ПО-ДОБЪР И ЧОВЕЧЕН СВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди