изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:43 EEST
Специални информационни табла на български, руски, немски, английски и френски език ще информират туристите за вида на плажа    
Екология

Плажовете ще бъдат разделени в три категории - "А", "Б" и "С", предвижда приетата от правителството наредба за категоризирането им.



Плажовете, подлежащи на категоризация са два вида - естествени и изкуствени. Към естествените се отнасят морските, речните и езерните, а към изкуствените - плажовете към плувните басейни и язовирите.
Минималните задължителни изисквания, на които трябва да отговарят те са обезопасеност, информационната обезпеченост, спазване на санитарно-хигиенните норми и предлаганите туристически услуги.
Категорията ще е безсрочна.
Всички плажове, независимо от категорията, трябва да осигуряват водноспасителна и медицинска дейност през целия активен туристически сезон, да осигуряват машинно почистване, съдове за събиране на отпадъци, санитарни възли и др.
Всеки плаж трябва да има информационно табло, на което на български, руски, немски, английски и френски език да е изписан вида на обекта и неговото име.
Наредбата за категоризиране на плажовете е изготвена от работна група, в която са участвали експерти от министерствата на икономиката, регионалното развитие и благоустройството, младежта и спорта, околната среда и водите, здравеопазването, Агенцията по туризъм, Комисията по търговия и защита на потребителите, неправителствени организации, работещи в сферата на туризма и представители на бизнеса.
 


Сходни връзки

Специални информационни табла на български, руски, немски, английски и френски език ще информират туристите за вида на плажа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.67 секунди